Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πρώτος εορτασμός του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου..



Στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Εφραίμ του Κατουνακιώτου. Κατά την Ιερά Αγρυπνία και την Ευχαριστιακή Σύναξη προέστη ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ, ο οποίος άγη τα ονομαστήρια του κατά την ημέρα αυτή, φέρων το όνομα του προς τιμή του Οσίου, ο οποίος υπήρξε πνευματικός αδερφός του γεννήτορα της Βατοπαιδινής Αδερφότητος, μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού, και πνευματικό ανάστημα του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Οι ιερές Ακολουθίες τελέσθηκαν κατά την Αγιορείτικη τάξη και παράδοση, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις που βρίσκονται σε ισχύ στο πλαίσιο της προφύλαξης κατά της διασποράς του κορωνοϊου.

Κατά αυτές συμμετείχαν οι πατέρες της Αδερφότητας, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, οι εργαζόμενοι και στενοί λαϊκοί συνεργάτες της Μονής, καθώς και οι Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού που διακονούν εντός του Αγίου Όρους. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος Γέρων Εφραίμ ανέπεμψε δέηση ενώπιον της Αγίας Ζώνης για την απαλλαγή από την επιδημία του κορωνοϊού.

 

Δείτε επίσης: Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης: Ο νεοφανής Άγιος που τιμάται σήμερα εν μέσω πανδημίας 23 χρόνια μετά την Κοίμησή του

Διαβάστε ακόμα: «Άγιος Εφραίμ: Προστάτης των λειτουργών και των Ιερέων»