Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023 -

Το Πάσχα του Καλοκαιριού: Από το ιερό παλλάδιο του Ποντιακού Ελληνισμού στις Παναγίες του ΑιγαίουΑπό απόψε το βράδυ, παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα πλήθη των Ορθοδόξων χριστιανών θα συναχθούν για να τιμήσουν το πρόσωπο που η χάρις του Θεού αξίωσε να γίνει η Μήτηρ της Ζωής. Χθες Κυριακή 13 Αυγούστου εψάλλει η τελευταία Παράκληση για τον εφετινό Δεκαπενταύγουστο.
Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, αλλά και όπου γης, οι Έλληνες θα συναχθούν για να γιορτάσουν το Πάσχα του Καλοκαιριού, όπως το έχει ονομάσει η παράδοση του λαού μας. Σε ακριτικά νησιά, χωριά τα οποία ζωντανεύουν τις ημέρες αυτές, αλλά και τα μεγάλα προσκυνήματα στα οποία αποθησαυρίζονται ιερές εικόνες της Παναγίας μας, οι καμπάνες θα ηχήσουν για την συνάθροιση στις ιερές ακολουθίες που θα τελεστούν στις Εκκλησίες. Ακολουθίες οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν στις ενορίες που πανηγυρίζουν με τον Μεθεόρτιο Εσπερινό ο οποίος θα τελεστεί το απόγευμα της Τρίτης, 15 Αυγούστου.

Εγκώμια προς την Θεοτόκο, λιτανείες και αναβίωση τοπικών παραδόσεων συνθέτουν το εόρτιο πλαίσιο των λατρευτικών και λοιπών εκδηλώσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr