Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Όταν η Ατλάντα υποδέχθηκε την Παναγία τη Βηματάρισσα..



Είναι Ελληνες… Γεννήθηκαν στη χώρα μας και μετανάστευσαν για ένα καλύτερο αύριο. Τα παιδιά πολλών από αυτούς είδαν το φως τη ζωής στα ξένα, αλλά οι ξεριζωμένοι γονείς κατάφεραν να τους μεταλαμπαδεύσουν το δυνατό συναίσθημα και τη περηφάνεια της καταγωγής τους.

Αυτοί οι Ελληνες έχουν την ανάγκη, περισσότερο από οποιονδήποτε να νιώσουν που ανήκουν και η Ορθοδοξία είναι εκείνη που τους κρατά κοντά στο πυρήνα τους. Στα ήθη και τα έθιμά τους, στην πίστη και την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Η Ελληνική κοινότητα της Ατλάντα στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, αριθμεί 1,200 και πλέον οικογένειες, διαθέτει ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο με περισσότερους από 150 μαθητές και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινοτικά κέντρα στην Αμερική.

Πριν έναν χρόνο, κλήρος και λαός στην περιοχή με επικεφαλής τον Μητροπολίτη κ. Αλέξιο υποδέχθηκαν με ευλάβεια και συγκίνηση, αντίγραφο της Ιερής Εικόνας Παναγίας Βηματάρισσας, την οποία κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ για ευλογία.

Η Εικόνα έμεινε μόνιμα στην Μητρόπολη Ατλάντας και συγκεκριμένα στον ιερό ναό του Κέντρου Διακονίας. Η Παναγία που είχε καλέσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ατλάντας στο Άγιο Όρος πριν από πολλά χρόνια βρίσκεται πια στον τωρινό τόπο διακονίας του για να τον σκεπάζει και να του δίνει δύναμη στο δύσκολο έργο του.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα παρακολουθήσετε όλα όσα συνέβησαν κατά τη μεταφορά της εικόνας στην Αμερικανική ήπειρο: