Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

O Οικουνενικός Πατριάρχης στον πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ 



Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ, Reuven (Ruvi) Rivlin, είχε σήμερα Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος επισκέπτεται τα Ιεροσόλυμα.

 

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη 10η Συνάντηση Διαλόγου που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων, ανάμεσα σε Χριστιανούς Ορθοδόξους Ιεράρχες και θεολόγους και σε  εκπροσώπους του Ιουδαϊσμού. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις πρωτοβουλίες των Διαθρησκειακών Διαλόγων και τόνισε ότι είναι σημαντικός ο ρόλος των θρησκειών για την προώθηση της ειρήνης και της καταλλαγής.

 

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος Rivlin είναι ο τρίτος κατά σειρά επί κεφαλής του Κράτους του Ισραήλ που συναντά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

 

Υπενθυμίζεται ότι το σήμερα το απόγευμα σε ειδική τελετή στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόκειται να αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτωρ της Έδρας της Φιλοσοφίας.