Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος νέος Ηγούμενος στην Χάλκη..



Την είδηση, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την είδηση, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μάλιστα όπως είπε από τη μέρα της εκλογής του νέου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, είχε καταλήξει στο πρόσωπο που θα όριζε ως διάδοχό του στη Χάλκη αλλά θα το ανακοίνωνε μετά από μέρες.  Και επειδή  δεν μπορεί να μένει η Χάλκη ακέφαλη το ανακοίνωσε σήμερα. 

Επίσης, ο Επίσκοπος Ερυθρών θα αναλάβει προς το παρόν  Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Προύσης, ενώ παράλληλα θα παραμείνει και ο πνευματικός της Πόλεως.

Ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος  είναι ένας πολύ δραστήριος και δημιουργικός Ιεράρχης. Το πέρασμά του από την Σμύρνη και τον Τσεσμέ, ως πρώτο καθήκον που του είχε αναθέσει ο Πατριάρχης, ανέδειξε τα πολλά ταλέντα του. Παρέλαβε  μία Επαρχία του Θρόνου που βρισκόταν σε χειμέρια νάρκη και την αφύπνισε και την κατέστησε έστω για μικρό χρονικό διάστημα δακτυλοδεικτούμενη και κέντρο δραστηριοτήτων  για να ξαναπέσει, δυστυχώς,  στη συνέχεια σε απραξία και αδράνεια.

Είναι βέβαιο ότι ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος θα διοχετεύσει την δημιουργικότητά του στην Χάλκη και ίσως  η εκεί παρουσία του να ξορκίσει το ... «κακό μάτι» που την κρατά κλειστή, ώστε επί των ημερών του να ανοίξει εκ νέου.