Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο “Ανθρωπος του Θεού” προβλήθηκε στο Λονδίνο για τους νέους της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων



Σχεδόν 90 νέοι συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Λονδίνο για δείπνο και την προβολή της βραβευμένης ταινίας, που έκοψε εκατομμύρια εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο,“Ο Άνθρωπος του Θεού”.

Η βραδιά πραγματοποιήθηκε  με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, και μετά την προβολή της ταινίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νήφων Τσιμαλής, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής, και ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, προέβησαν σε έναν σύντομο προβληματισμό και συζήτηση για τις δοκιμασίες του Αγίου Νεκταρίου και την αρετή της υπομονής.

Να σημειωθεί ότι, την σκηνοθεσία της ταινίας έχει η Yelena Popovic και εκτός από τον Άρη Σερβετάλη στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου, σημαντικοί ηθοποιοί πλαισιώνουν το καστ όπως οι Mickey Rourke, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Χρήστος Λούλης. Η παραγωγή έγινε σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος o Γραικός, και την Eurogroup Ltd.

Μεταξύ των βραβείων που πήρε ‘Ο Άνθρωπος του Θεού’ είναι 2 Bραβεία Kοινού, ένα στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Μόσχα και ένα στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες. Ακόμα τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σιένα στην Ιταλία και με το Grand Prize in spirit of Faith στο Religion Today International Film Festival στο Trento της Ιταλίας

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, προτάθηκε από την κα Μαγδαληνή Παρούτη και συζητήθηκε μια πιθανή φιλανθρωπική συνεργασία μεταξύ των συνδέσμων COTY και Kind at Heart Foundation.

Αυτή η πρώτη συνάντηση για δείπνο και προβολή ταινίας, διοργανώθηκε από τον νεοσύστατο σύνδεσμο νέων της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής (Ηλικίες 16-35), που ονομάζεται Χριστιανική Ορθόδοξη Νεολαία Θυατείρων (COTY).

Μία Πέμπτη το μήνα θα πραγματοποιείται στον Καθεδρικό Ναό αυτή η συνάντηση νέων, μεταξύ των πολλών άλλων δραστηριοτήτων που θα οργανώνει ο COTY. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ανακοινώσεις.

ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR