Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μητροπολίτης Λήμνου: «Οι αρνητές κάνουν πολύ μεγάλο λάθος» – Ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες



Για το πρωτοφανές λυπηρό περιστατικό κατά ενός κληρικού από αρνητές του κορωνοϊού με την ανάρτηση φέιγ βολάν στον πίνακα ανακοινώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Μούδρου Λήμνου μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

«Είναι ένα ατυχές γεγονός. Πρόκειται για έναν κληρικό ο οποίος έχει διακριθεί πραγματικά εν μέσω των αδελφών του κληρικών για την όλη του τη συμπεριφορά» ανέφερε αποκλειστικά και αρχικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

Στη συνέχεια προσθέτει για τους αρνητές που προέβησαν στην εν λόγω ενέργεια, «Δεν μπορεί χριστιανοί να φανερώνουν συμπεριφορές κρυφά. Αυτό νομίζω δεν επιβεβαιώνει την ορθή πίστη τους, αφού είναι λάθος ενέργεια. Ιδιαίτερα δε σε μικρούς τόπους σαν τον δικό μας είναι κρίμα να μην υπογράφουν και να αναλαμβάνουν όσα οι ίδιοι πιστεύουν και να τα ομολογούν γιατί είναι σχεδόν γνωστοί. Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι αφορά η διαμαρτυρία τους σε έναν ιερέα ο οποίος είναι πολλά χρόνια στο νησί και ο οποίος πολύ πριν χειροτονηθεί έχει δώσει δείγματα γραφής, του ήθους του και της συμπεριφοράς του απέναντι στους ανθρώπους. Υπήρξε πριν χειροτονηθεί εκπαιδευτικός και είναι αξιοσέβαστος και αξιαγάπητος σε όλο τον κόσμο».

Στο υποθετικό ερώτημα τί θα συμβούλευε τους αρνητές αν τους είχε μπροστά του, ο Σεβασμιώτατος τονίζει, «Δεν θα τους μάλωνα, μόνο επίμονα θα προσπαθούσα να τους εξηγήσω, αν μου το επέτρεπαν, ότι κάνουν πολύ μεγάλο λάθος και δεν κινδυνεύει μόνο η ζωή τους διότι είχαμε στο νησί θανάτους από οικογένειες αρνητών, κάνουν και τους συνανθρώπους τους να κινδυνεύουν».

Αναλυτικότερα, οι αρνητές αντέδρασαν στις συμβουλές που έδωσε ο εν λόγω κληρικός από άμβωνος, καλώντας τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να φορούν μάσκα. Μάλιστα, ο ίδιος είχε νοσήσει (σ.σ. παρότι εμβολιασμένος) από κορωνοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για σχεδόν δύο μήνες, λόγω των σοβαρών επιπλοκών.

Οι αρνητές στο φέιγ βολάν κατηγορούσαν τον ιερέα ότι νόσησε επειδή δεν είναι κοντά στον Θεό και ότι με τη στάση του τους απομακρύνει από τον οίκο του!

Το φέιγ βολάν

Αναδείχθηκε η σημαντικότητα του νησιού του Αγίου Ευστρατίου με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

«Την ακριτική επαρχία μας με την τιμητική προσέλευσή του εδώ την έφερε στο κέντρο της επικαιρότητας αναδεικνύοντας κυριολεκτικά τη σημαντικότητα του νησιού μας. Του είπα χαρακτηριστικά ότι: σας ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως που επιλέξατε το πιο μικρό λιμάνι της χώρας -αλλά όχι το πιο ασήμαντο- για να συνεορτάσετε κατά τη δεσποτική μεγάλη ημέρα της Εκκλησίας (σ.σ ημέρα Θεοφανείων)» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος για την επίσκεψη προ ολίγων ημερών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί του Αγίου Ευστρατίου.