Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το μετάλλιο της Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση: «Στις καθαγιασμένες μορφές που έπεσαν για τη γαλανόλευκη και για την Παναγιά μας»



Παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα το Μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 

Η τελετή διεξήχθη στην αίθουσα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου, τηρουμένων όλων των απαιτουμένων υγειονομικών μέτρων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, εξέφρασε την βαθιά συγκίνηση της Ιεραρχίας για την πραγματοποίηση αυτής της ξεχωριστής συμβολικής τελετής. Το μετάλλιο φιλοτέχνησε ο χρυσόχοϊκός οίκος Μιχαλάς και θα απονέμεται σε πρόσωπα και φορείς ως συμβολικό αντίδωρο για την προσφορά τους στο έθνος.

Σε εκείνους δηλαδή, που εκπροσωπούν επάξια ανάμεσά μας τη συνέχεια της ανιδιοτέλειας και της αξιοσύνης που εμφύσησε ο Τριαδικός Θεός στους Κτήτορες και Πατέρες του Νεοελληνικού Κράτους, όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε : «Το επετειακό αυτό έτος αφιερώθηκε από την Εκκλησία μας στους Αγίους Νεομάρτυρες. Αφιερώθηκε στις καθαγιασμένες αυτές μορφές που έπεσαν για τον Σταυρό και για τα χώματά μας, για τη γαλανόλευκη και για την Παναγιά μας, για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία. Σ’ εκείνους, λοιπόν, που πριν από διακόσια χρόνια έφτασαν στη θέωση την ψυχή τους και την Ελλάδα, αφιερώνουμε και το επετειακό αυτό έμβλημα».

 Δείτε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr