Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Μεγάλο Φρουρό της – Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο (φωτογραφίες)



Kορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις της ιεράς μνήμης του Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου με την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης. Στις 13:00 θα ακολουθήσει η επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Δοξολογία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού Covid-19.

Χθες, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και συμπροσευχομένων του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου, πάντοτε υπό την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων που ορίζει η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για την πανδημία.

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ