Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθωνική Πολιτεία- Στιγμές κατάνυξης και ψυχικής αγαλλίασης..ΒΙΝΤΕΟ



Στιγμές κατάνυξης και ψυχικής αγαλλίασης έλαβαν χώρα στο Περιβόλι της Παναγίας αφού με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τελέστηκε η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της ΙΜ Ξενοφώντος προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, και συλειτουργούντων Αρχιερέων και Καθηγουμένων της Αθωνικής Πολιτείας.

Ο Πατριάρχης έφτασε στο Καθολικό όπου και ενδύθηκε την Αρχιερατική ενδυμασία, ενώπιον όλων, μια τελετουργική πράξη βυζαντινού τυπικού και ευλόγησε όλους και ακολούθως ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία.

Συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Δράμας κ. Παύλος και Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Ηγούμενοι της ΙΜ Ξενοφώντος Αλέξιος, ΙΜΜ Βατοπαιδίου Εφραίμ, ΙΜ Ιβήρων Ναθαναήλ,  ΙΜ Χιλανδαρίου Μεθόδιος, ΙΜ Διονυσίου Πέτρος, Σιμωνόπτερας Ελισσαίος, ΙΜ Παντοκράτορος Γαβριήλ, ΙΜ Σταυρονικήτα Τύχων και ο Εκπρόσωπος της Μονής Γρηγορίου Τιμόθεος.

Έψαλλαν δεξιά ο βατοπαιδινός χορός και αριστερά ο π. Δαμασκηνός Νεοσκητιώτης με άλλους αγιορείτες πατέρες.

Διαβάστε΄τη συνέχεια και δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ στο Orthodoxianewsagency.gr