Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η πορεία προς την Ανάσταση του Κυρίου: Τι προβληματίζει την κυβέρνηση – Η επικοινωνία με την Εκκλησία και ο ρόλος της αστυνομίας



Για μεμονωμένα κρούσματα που δεν αντανακλούν την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πιστών αλλά και των Ιερέων στη χώρα μας , κάνει λόγο η κυβέρνηση, αναφερόμενη στα περιστατικά που σημειώθηκαν στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο Πρακτορείο Ορθοδοξία, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να παρατηρηθούν φαινόμενο συγκέντρωσης ανθρώπων έξω από τις εκκλησίες κυρίως την Μεγάλη Παρασκευή και το Σάββατο της Αναστάσεως.
Πάντως, η κυβέρνηση με κάθε μέσο πλέον καλεί κόσμο να μην θέσει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Την έκκληση αυτή απηύθυνε για μία ακόμα φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας, ενώ ανάλογη τοποθέτηση αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- σήμερα κατά την επίσημη ενημέρωση για την πανδημία, από τους κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία ξεκινά με την πίστη ότι τον Γολγοθά του κορωνοϊού που ανεβαίνει και η χώρα μας θα τον ακολουθήσει η Ανάσταση. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε σήμερα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε:

«Μια Ανάσταση, που ευχή όλων μας είναι μας βρει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περισσότερη αισιοδοξία. Ανάσταση, που όπως και το υπόλοιπο φετινό Πάσχα, θα είναι διαφορετική. Δεν θα πάμε στα χωριά μας δεν θα
ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησιές θα είναι κλειστές για τους πιστούς καθόλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. «Οι αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες. Για αυτό αποδοκιμάζουμε περιστατικά όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σε δύο εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα Παραβλέπουν τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν του νόμους που υπαγόρευσαν για την προστασία της δημόσιας υγείας και του κοινού καλού, οι έκτακτες σημερινές περιστάσεις» είπε χαρακτηριστικά.
«Κρατάμε την πίστη μέσα μας και αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό για να κρατήσουμε χαμηλά τον αριθμό των κρουσμάτων και των θυμάτων που δυστυχώς υπάρχουν. Θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες» τόνισε

Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα

Θα ήταν άδικο να παρασυρθούμε από την Άνοιξη και να παραβιάσουμε τα περιοριστικά μέτρα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Παράλληλα τόνισε ότι οι έλεγχοι των αρχών είναι αυστηροί και θα γίνουν αυστηρότεροι. Επίσης επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορονοϊού κι ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας».

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr