Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η πανήγυρις για τα 31 χρόνια από την Κοινοβιοποίηση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)



Τριάντα ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, από την ημέρα Κοινοβιοποίησης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και την ενθρόνιση του Καθηγουμένου της, Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού.Σήμερα το πρωί αναπέμφθηκε δέηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής ενώ είχε προηγηθεί το βράδυ η τέλεση πανηγυρικής Ιεράς Αγρυπνίας προεξάρχοντος του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ συμμετεχόντων Βατοπαιδινών πατέρων.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μετά από πέντε αιώνες ιδιορρύθμου πορείας επανήλθε στην Πατερική τροχιά. Η νέα Αδελφότητα εξέλεξε Καθηγούμενό εκ των κόλπων της τον 34χρονο τότε ιερομόναχο Εφραίμ Βατοπαιδινό, και σαν σήμερα, πριν 31 έτη, προέβη στην επίσημη κοινοβιοποίηση της Μονής και ενθρόνιση του Καθηγουμένου.

 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως η κανονική πνευματική αρχή του Αγίου Όρους προΐσταται της όλης τελετής δια του εκπροσώπου του μακαριστού Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως κυρού Γερμανού.

Η κοινοβιοποίηση της Μονής και η ενθρόνιση του πρώτου μετά από πέντε αιώνες Καθηγουμένου της ήταν ένα σημαντικό γεγονός, που επρόκειτο να διαδραματίσει ένα σπουδαίο ρόλο στα εκκλησιαστικά και κοινωνικά δρώμενα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Αφιέρωμα στα 31 χρόνια από την Κοινοβιοποίηση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)