Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Η Ορθόδοξη Εκκλησία για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Τι συζητούν στα Πατριαρχεία και στην Εκκλησία της Ελλάδος



Απαντήσεις στα σημαντικά κοινωνικά θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, δίνει η Ορθοδοξία.

Η κρίση στο θεσμό της οικογένειας, το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, τα προβλήματα των νέων αλλά και η χρήση του διαδικτύου απασχολούν αυτό το διάστημα τις Ιερές Συνόδους των Πατριαρχείων, μαζί με τα άλλα σημαντικά θέματα που έρχεται να διαχειριστεί η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Όπως προκύπτει από την ημερήσια διάταξη αλλά και το πρόγραμμα των εισηγήσεων στα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Αντιοχείας, τις πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου της Μόσχας και της Ρουμανίας, αλλά και τις τελευταίες δράσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Εκκλησία μιλά πλέον στην κοινωνία και στα βασικά της προβλήματα.

Αύριο το πρωί 8 Οκτωβρίου και μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ