Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά



Ολοκληρώθηκε προ ολίγου στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Μεσολογγίου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, ο οποίος άφησε το πρωί της Δευτέρας την τελευταία του πνοή στον Ευαγγελισμό, χάνοντας τη μάχη με τις επιπλοκές του κορωνοϊού. Της εξοδίου ακολουθίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Παρέστησαν ακόμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος.

Ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, μιλώντας για τον άοκνο εργάτη του Ευαγγελίου, είπε μεταξύ άλλων: «Εσίγησε το γλυκό στόμα του σεπτού και ταπεινού Ιεράρχου», που «μετέβη στην όντως ζωή». «Ποικίλο το έργο του: ποιμαντικό, φιλανθρωπικό, αντιαιρετικό. Κεντρικός τομέας, όμως, της προσφοράς του ήταν ο νεανικός τομέας».

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr