Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ: Τα μέτρα που θα ισχύουν κατά τη Θεία Λειτουργία και τη Θεία Κοινωνία- Τι θα γίνει με γάμους και βαπτίσεις



Λίγη ακόμη υπομονή καλούνται να επιδείξουν οι πιστοί μέχρι να επιστρέψουν στις εκκλησίες, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα επιτρέπεται η ατομική λατρεία στους ναούς που θα είναι ανοικτοί, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα στις 17 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία, παρουσία πιστών αλλά πάντα με την τήρηση συγκεκριμένων περιοριστικών μέτρων. Τα μέτρα αυτά θα διασαφηνιστούν άμεσα, ενώ διευκρινήσεις θα δοθούν και από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία συνεδριάζει αύριο το πρωί, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Καταλυτικά στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν λίγο νωρίτερα οι εκκλησίες, από τον αρχικό σχεδιασμό φαίνεται ότι έπαιξαν οι διαβεβαιώσεις εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ότι η Εκκλησία είναι σε θέση να διασφαλίσει την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ