Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη στην ελληνική κοινότητα στην Σόφια



Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας (κείμενο: Αννούλα Χρίστοβα), ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, πραγματοποιώντας την επίσημη επίσκεψή του στην Βουλγαρία, επισκέφθηκε το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου τον ναό του Αγίου Γεωργίου στην Σόφια, ο οποίος υποστηρίζεται από την Ελληνική Πρεσβεία της Σόφιας. Τον Πατριάρχη συνόδευαν οι Μητροπολίτες Δράμας Παύλος και Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος.

 

 

Στον ναό τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Βουλγαρία Δημοσθένης Στωίδης και η Ελληνική Κοινότητα, που αποτελείται από τις οικογένειες των εργαζομένων στην Ελληνική Πρεσβεία και των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων.

Το πλήθος των μικρών παιδιών και οι γονείς τους «έπνιξαν» τον Οικουμενικό Πατριάρχη στα λουλούδια που του πρόσφεραν.

Ο Πατριάρχης χαιρέτισε τους συγκεντρωθέντες Έλληνες με θερμά λόγια και υπογράμμισε ότι το πνεύμα που ενώνει τους ανθρώπους, όπου κι αν βρίσκονται και τους κάνει να αισθάνονται πραγματικά αδέλφια, είναι το πνεύμα της Ορθοδοξίας, που παραδίδεται από τους πατέρες στα μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Απαντώντας στον Πατριάρχη ο Έλληνας Πρέσβυς ευχαρίστησε θερμά για την τιμή της επίσκεψης και αναφέρθηκε, εξ ονόματος της Κοινότητας, στα προβλήματα που σχετίζονται με τον κανονικό άνοιγμα του ναού, καθώς και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες που ζουν στη Βουλγαρία.

Περικυκλωμένος από τα παιδιά, ο Πατριάρχης μοίρασε σε καθένα από αυτά ένα μικρό συμβολικό δώρο - ένα σήμα με τη σφραγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επίσης μοίρασε σε όλους ως ευλογία ένα αντίγραφο της θαυματουργής μυροβλύζουσας εικόνας της "Θεοτόκου - Φανερωμένης". Πριν την αναχώρησή τους από τον ναό οι επίσκοποι και οι ιερείς έψαλαν το απολυτίκιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου.