Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Η αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη στη σειρά “Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό”



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί κατά την ομιλία του στα Θυρανοίξια του ναού του Αγίου Παϊσίου στα Ιωάννινα και στην τηλεοπτική σειρά “Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό” μια παραγωγή του Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός η οποία προβλήθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο και καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε ηλικίας.

Του Νικόλαου Ζαΐμη

“Η προ τινών μηνών μετάδοση από της τηλεοράσεως εν Ελλάδι και Κύπρο ωραιοτάτης σειράς τηλεοπτικών επεισοδίων με θέμα τον θαυμαστό βίο και την πολιτεία του Αγίου Παϊσίου με τίτλο “Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρσα στον Ουρανό” εσημείωσε μοναδική για τα τηλεοπτικά λογικά τηλεθέαση καταπλήξασα τους αρμοδίους. Χρακτιριστικό και τούτο της μεγάλης αγάπης του πιστού λαού για τον ταπεινό Άγιο μας”, υπογράμμισε.

Με την αναφορά αυτή επισφραγίζεται με τον επισημότερο τρόπο η αναγνώριση της σειράς η οποία ως βασικό στόχο έχει να φέρει στην οθόνη πρότυπα Αγίων για την εποχή μας και όπως επεσήμαναν πολλοί κατά την προβολή των επεισοδίων έρχεται ως “πνευματική όαση σε καιρούς πνευματικής ανομβρίας”.

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr