Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γέροντας Εφραίμ: “Η ταινία του Αγίου Νεκταρίου ενέπνευσε τους ανθρώπους”



Με αναφορές στο βίο του Αγίου Νεκταρίου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, ημέρα κατά την οποία τιμά η Εκκλησία μας τον Άγιο, η ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα “Ο Σταυρός”, στην Αθήνα.
Ρεπορτάζ: Ιωάννα Βουτσή
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ακούσει την ομιλία του Γέροντα Εφραίμ με θέμα “Ο Άγιος Νεκτάριος, εμπνευστής στη ζωή μας”.

 

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος και ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Χαρίτων.

Τον Γέροντα προλόγισε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σχοινάς.

Ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε με λόγους πνευματικούς και αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Νεκταρίου, στην υπομονή, την ταπεινότητα, στις δοκιμασίες που υπέστη αλλά και στα θαύματα που επιτέλεσε και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις τόσο από το κοινό όσο και από τους κληρικούς.

Κατά την ομιλία του έκανε σημαντική αναφορά, στην ταινία της Γελένα Πόποβιτς “Ο Άνθρωπος του Θεου” τονίζοντας ότι ” Η ταινία του Αγίου Νεκταρίου ενέπνευσε τους ανθρώπους”.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος ευχαρίστησε τον Γέροντα για την παρουσία και την ομιλία του ενώ στο τέλος ιερείς και πιστοί έψαλλαν το Απολυτίκιο του Αγίου Νεκταρίου.

 ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr