Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γέρων Εφραίμ: «Να προσευχόμεθα με αναστεναγμούς, με πένθος και με δάκρυα και να παρακαλούμε το Θεό για τις αμαρτίες μας»



Για τη μεγάλη Αγία της Ορθόδοξης Πίστεώς μας, την  Αγία Μαρία την Αιγυπτία μίλησε σήμερα Κυριακή 5 Απριλίου 2020, ο Γέροντας Εφραίμ, καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου στην τράπεζα της Μονής.

Η Αγία αυτή που έζησε στην έρημο προσευχόμενη μετά την συναίσθηση της αμαρτωλότητάς της, δίνει ένα μεγάλο παράδειγμα για τις μέρες αυτές που περνάμε και γι αυτό ο Αγιορείτης Γέροντας αναφέρθηκε στον αγώνα της, ερμηνεύοντας παράλληλα και την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής.

Ήταν μια μοναδική ευκαιρία άλλωστε η περίοδος που περνάει ο άνθρωπος και ιδιαίτερα ο Ορθόδοξος Χριστιανός,  να ακούσει  από έναν Αγιορείτη Γέροντα πώς μπορεί να διαχειριστεί σωστά ο κόσμος την αποχή από τον εκκλησιασμό και τα Μυστήρια της Εκκλησίας δεδομένης και της κατάστασης των κλειστών Ιερών Ναών.

«Να προσευχόμεθα με αναστεναγμούς, με πένθος και με δάκρυα ώστε να μπορέσουμε να παρακαλέσουμε Τον Θεό που για τις αμαρτίες μας, που παραχώρησε αυτή τη δοκιμασία», ανέφερε με έκδηλη συγκίνηση και μεταξύ άλλων ο Γέροντας Εφραίμ.

Δείτε το βίντεο: