Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φωτορεπορτάζ λίγες ώρες πριν την αλλαγή επιστασίας στο Άγιον Όρος



Σήμερα το απόγευμα (13/6/2020) έλαβε χώρα στο κτήριο της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους η καθιερωμένη φωτογράφηση με τον απερχόμενο Πρωτεπιστάτη, τα μέλη της Επιστασίας και τους αντιπροσώπους των Ιερών Μονών. Αύριο το πρωί θα ολοκληρωθεί η αλλαγή της Επιστασίας στον πάνσεπτο ναό του Πρωτάτου, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Βλάση και του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανασίου Μαρτίνου και των Αντιπροσώπων των Ιερών Μονών.

Αύριο η αλλαγή Επιστασίας

Αύριο Κυριακή 14/1η Ιουνίου 2020 στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου θα λάβει χώρα η τελετή αλλαγής της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους.

Η Λαυριωτική Επιστασία, θα διαδεχθεί την απερχόμενη Διονυσιάτικη Επιστασία σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη σε μια τελετή που έχει ρίζες παλαιές. Τον Νέο Λαυρεώτη Πρωτεπιστάτη θα πλαισιώσουν αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών Μονών Δοχειαρίου, Ξενοφώντος και Εσφιγμένου, σύμφωνα με την τάξη των ορισμένων τετράδων από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους.

Δείτε φωτογραφίες από την Ιερά Επιστασία λίγες ώρες προτού αυτή αλλάξει. Στις φωτογραφίες βλέπετε τους εκπροσώπους των Ιερών Μονών που αποτελούν την Ιερά Επιστασία και την Ιερά κοινότητα.