Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ευχές, προσδοκίες και όσα ζητούν από το 2023 Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος



 

Ώρες απέμειναν για να αποχαιρετήσουμε το 2022 και να υποδεχθούμε το 2023. Οι ευχές, οι προσδοκίες αλλά και όλα όσα ζητούν από το νέο έτος Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι αποτυπωμένα ήδη στα μηνύματά τους.

Την ώρα που στα μηνύματα Προκαθημένων Ορθοδόξων Εκκλησιών για τα Χριστούγεννα τονίστηκε πώς πρέπει η δοξολογία για την “επι γης ειρήνη” να ακουστεί περισσότερο από ποτέ φέτος, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, την αναγκαιότητα για ειρήνη στην πράξη και όχι στα λόγια ζητά και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.  «Το 2023, ας θέσουμε την ειρήνη στο επίκεντρο των λόγων και των πράξεών μας. Μαζί, ας κάνουμε το 2023 μια χρονιά που η ειρήνη θα αποκατασταθεί στη ζωή μας, στα σπίτια μας και στον κόσμο μας» διαμηνύει.

Με τη σειρά τους για τη νέα χρονιά εύχονται και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσα από τις Ποιμαντορικές Εγκυκλίους που έχουν ήδη στείλει προς τους κληρικούς τους προκειμένου να διαβαστούν σε κάθε ενορία. Την ίδια ώρα κάλεσμα να υποδεχθούν το νέο χρόνο μέσα στις Εκκλησίες, έτσι ώστε κανένας να μην κάνει μόνος του Πρωτοχρονιά έχουν απευθύνει Μητροπολίτες.

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr 

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης