Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εξιτήριο για τον Οικομενικό Πατριάρχη - Η υπερκόπωση τον οδήγησε στο νοσοκομείο



Εξιτήριο από το Αμερικάνικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης  πήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την εισαγωγή του το απόγευμα της Κυριακής λόγω υπερκόπωσης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μετά από έντονη ζάλη εισήχθη στο νοσοκομείο όπου του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις  και παρέμεινε για προληπτικούς λόγους έως και τη Δευτέρα . 

Αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι την Κυριακή ο Βαρθολομαίος αισθάνθηκε ζάλη, στην οποία αρχικά δεν έδωσε πολλή σημασία. Καθώς ετοιμαζόταν να μεταβεί στο Φανάρι για τη Θεία Λειτουργία και να τελέσει την εις Διάκονο χειροτονία του εκ Ζακύνθου καταγόμενου θεολόγου Αλεξάνδρου Κούτση, ο οποίος θα ενταχθεί και θα υπηρετήσει στην Πατριαρχική Αυλή, αισθάνθηκε εντονότερη ζάλη και ειδοποίησε ότι δεν θα πάει να λειτουργήσει. Ακύρωσε επίσης την επίσκεψή του στη Σμύρνη για 6, 7 και 8 Μαΐου όπου θα μετέβαινε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

Ο Παναγιότατος μετέβη στο Αμερικανικό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε υποστεί υπερκόπωση. Έμεινε στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής, υπεβλήθη σε εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν τίποτε το ανησυχητικό για την υγεία του και πήρε εξιτήριο χθες. Οι γιατροί του συνέστησαν να ξεκουραστεί για μερικές μέρες.