Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη: Η συνάντηση με τους Οφφικιαλίους, η Έκθεση για την Ίμβρο και το ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)



Πλούσιο ήταν το πρωινό πρόγραμμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς είχε συνάντηση αρχικά με τους Άρχοντες Οφφικίαλους της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στη Βόρεια Ελλάδα, στη συνέχεια εγκαινίασε Έκθεση φωτογραφίας στην Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Ιερά Μονή Βλατάδων, ενώ παρέστη στην τελετή αναγόρευσης του Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ.
Το σημερινό πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα καθώς θα χειροθετήσει σε οφφικιάλιο του Πατριαρχείου τον κ. Χρυσόστομο Σταμούλη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής. Στη συνέχεια θα παραστεί σε Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάντα ετών συνεχούς Πατριαρχίας Αυτού στον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο.

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης
Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr

Διαβάστε ακόμα: Ο Πατριάρχης χειροθετεί οφφικιάλιο τον Χρυσόστομο Σταμούλη στο παρεκκλήσι της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. (video)