Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έκτακτη ΔΙΣ: Πανδημία, εκκλησιαστική εκπαίδευση και περιουσία επί τάπητος – Τι είπαν Αρχιεπίσκοπος-Πρωθυπουργός για τους κληρικούς



Με την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποιήθηκε η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος – Τι είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ για τις εορτές των Χριστουγέννων και των Φώτων
Η πανδημία, οι εμβολιασμοί, τα ζητήματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά και το θέμα με τις οργανικές θέσεις για τους κληρικούς τέθηκαν επί τάπητος στον Πρωθυπουργό από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο κατά τη σημερινή παρουσία του Κυρίου Μητσοτάκη στην έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ.
Ο Πρωθυπουργός αναχώρησε από τη Μονή Πετράκη χωρίς να κάνει κάποια δήλωση στις κάμερες ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ για την έκδοση του σχετικού ανακοινωθέντος. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο δεύτερος Πρωθυπουργός της χώρας που παραβρέθηκε σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Είχε προηγηθεί ο Αντώνης Σαμαράς το 2014.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της έκτακτης ΔΙΣ η Ιερά Σύνοδος και το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσαν κοινό Δελτίο Τύπου. Κοινή διαπίστωση του Πρωθυπουργού και του Μακαριωτάτου αποτέλεσε η ανάγκη να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή και επιμονή στη γενική προσπάθεια για τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης