Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Δύο λέξεις προφέρουν τα χείλη μας: Μάνα και Παναγιά!» -Το Βατοπαιδινό Μετόχι τιμά την Παναγία την Παντάνασσα (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη, εορτάζεται και φέτος η μνήμη της Παναγίας της Παντάνασσας στο Ιερό Μετόχι του Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος. Το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος πλαισιουμένου από τους Βατοπαιδινούς Πατέρες και ιερείς της ευρύτερης περιοχής.

«Σήμερα η εκκλησία μας τιμά εκείνη, που έγινε η αιτία της δικής μας χαράς και της δικής μας λυτρώσεως, την Υπεραγία Θεοτόκο την Παντάνασσα, μαζί με την Αγία Θέκλα και τον Όσιο Σιλουανό τον Αθωνίτη. Μέσα στο εκκλησιαστικό έτος είναι πολλές οι μέρες εκείνες, που είναι αφιερωμένες στην Υπεραγία Θεοτόκο, γιατί ο λαός του Θεού, η εκκλησία, θέλει να εκφράσει στο πρόσωπό της την ευγνωμοσύνη, την αγάπη, τις ευχαριστίες για ό,τι πρόσφερε και προσφέρει στο ανθρώπινο γένος...".

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ