Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΔΙΣ: Τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζει η Ιερά Σύνοδος – Οι αποφάσεις για το μήνα Ιανουάριο



Μήνυμα προς τους κληρικούς που υβρίζουν τόσο την Ιερά Σύνοδο όσο και Ιεράρχες έστειλε σήμερα η ΔΙΣ – Τι απαντά σε συκοφαντικά δημοσιεύματα για οικονομική εξάρτησή της Εκκλησίας από το Κράτος με αφορμή το κλείσιμο των ναών την περίοδο της πανδημίας
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου για το μήνα Ιανουάριο οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αρχικά ανεγνώσθησαν τα δύο ευχαριστήρια Γράμματα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σχετικώς προς: α) τις πραγματοποιηθείσες, τον Νοέμβριο του έτους 2021, τιμητικές εκδηλώσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την συμπλήρωση τριακονταετίας από την εκλογή του στον Πατριαρχικό Θρόνο και β) το αμέριστο ενδιαφέρον και την συμπαράσταση της Ιεράς Συνόδου αναφορικώς προς την περιπέτεια της υγείας αυτού.

Επίσης, διαπίστωσε ότι διάφοροι Κληρικοί καθυβρίζουν δημοσίως την Ιερά Σύνοδο και τους Ιεράρχες εξ αιτίας της στερράς στάσεως υπέρ της χρήσεως μάσκας, του εμβολιασμού και της τηρήσεως των υγειονομικών μέτρων εν γένει, προτρέπει τον λαό του Θεού να μην παρασύρεται από τις κάθε είδους ύβρεις, ακόμη και ρασοφόρων.

Για το λόγο αυτό στην ανακοίνωσή της η ΔΙΣ τονίζει ότι “την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζει το συλλογικό Της όργανο, δηλαδή η Ιερά Σύνοδος των Μητροπολιτών Αυτής, το οποίο αποφασίζει συνοδικώς, δηλαδή δημοκρατικώς, με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, και όχι η ατομική άποψη οποιουδήποτε κληρικού, που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και οδηγεί σε παραχάραξη του Ευαγγελικού μηνύματος, δημιουργία φατριών και διάσπαση της εκκλησιαστικής ενότητος”.

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr