Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΔΙΣ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα – Οι δηλώσεις του Αρχιεπ. Αθηνών στο ope.gr: «Πηγαίνουμε καλά γιατί όλοι στην Σύνοδο είμαστε ένα σώμα»



Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα συνεχίσει τις εργασίες της αύριο Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Εξερχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μίλησε στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία και στον Δημήτρη Στρουμπάκο.

«Είμαι πολύ καλά! Πρώτη μέρα με πολλά θέματα σήμερα στη Σύνοδο και έχουμε και άλλα θέματα και αύριο και μεθαύριο. Πηγαίνουμε καλά γιατί όλοι στην Σύνοδο είμαστε ένα σώμα» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν φήμες περί εισαγωγής του Μακαριωτάτου στο νοσοκομείο προκαλώντας έντονη ανησυχία και αναστάτωση, αλλά και την άμεση παρέμβαση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρη Κονιδάρη, ο οποίος απέδωσε τα δημοσιεύματα σε σκοπιμότητες.

«Προς ενημέρωση όλων όσοι, υπηρετώντας προφανώς τις προσωπικές τους σκοπιμότητες, διακινούν στο διαδίκτυο υποτιθέμενες «πληροφορίες» περί της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, τους ενημερώνουμε, για να μην…αγωνιούν ή…ανησυχούν αδικαιολόγητα, πως ο Μακαριώτατος χαίρει άκρας υγείας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και προσθέτει:

«Τους προσκαλούμε μάλιστα την Δευτέρα στο Συνοδικό Μέγαρο για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την αλήθεια, που, ηθελημένα και δόλια, παραποιούν. Τους πληροφορούμε δε, από τη στιγμή κιόλας που επικαλούνται και ανύπαρκτες πηγές της Αρχιεπισκοπής ή φθάνουν και στο σημείο να μιλούν για έκτακτη μετάβαση του Αρχιεπισκόπου στο εξωτερικό, και μάλιστα με στρατιωτικό αεροσκάφος για ιατρικούς λόγους, ότι και η αυτογελοιοποίηση έχει τα όριά της…». 

Φωτογραφία αρχείου: Γιώργος Φερδής

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr