Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Η ήρεμη δύναμη του Οικουμενικού Πατριαρχείου με πλούσια και ταπεινή διαδρομή προς την ηγεσία



“Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας επιθυμεί να τον καλωσορίσει”

Με ταπεινότητα και χαμηλούς τόνους έλαβε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου να είναι ο Νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και από τη στιγμή εκείνη μια σειρά συναντήσεων και επαφών μπήκαν στην ατζέντα του Νέου Αρχιεπισκόπου προκειμένου φεύγοντας από την Ελλάδα για να ενθρονιστεί στη μακρινή Αυστραλία να έχει στα κιτάπια του και τις διαθέσεις και στηρίγματα της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Διπλωματικά για την Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα είναι ένα στοίχημα διότι η ομογένεια τον περιμένει με ανοικτές αγκάλες. Η διαδρομή του είναι πνευματική και υψηλού επιπέδου σε μορφωτικό επίπεδο αλλά το κυριότερο είναι ότι αποτελεί έναν Ιεράρχη, που ξέρει από ισορροπίες. Ένα κύριο επίσης χαρακτηριστικό και προτέρημα είναι ότι είναι αγαπητός γενικότερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και στον πολιτικό κόσμο, όμως πολύ περισσότερο τώρα πια και στην Αυστραλία αφού η φήμη του περιεχομένου του έφτασε πολύ νωρίς.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η θέση του Αρχιεπισκόπου δεν θα έχει μόνο πνευματικό ρόλο αλλά και διπλωματικό. Η ομογένεια αλλά και ντόπιοι Αυστραλοί τον περιμένουν γνωρίζοντας από τώρα τις προθέσεις του για ένα άνοιγμα στην κοινωνία πατώντας και στα βήματα του προκατόχου του.

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ