Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Σύνθημα για τους κληρικούς, τους Αρχιερείς και προπάντων για τον Αρχιεπίσκοπο είναι να εργαστούν για την Εκκλησία»..ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ



Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ευλόγησε και έκοψε, χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης 

Ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο του οικείου Μητροπολίτη κ. Τιμοθέου, τονίζοντας το σπουδαίο έργο που επιτελεί στην τοπική Εκκλησία.

«Ο Σεβασμιώτατος είναι εργατικός και ουσιαστικός στις Εκκλησιαστικές δράσεις του. Δεν επιδιώκει την προβολή και τη δημοσιότητα, παρά μόνο να προσφέρει όσα περισσότερα και ότι καλύτερο μπορεί από το αξίωμά του στην Εκκλησιά, στην κοινωνία και στους αδύναμους ανθρώπους», σημείωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «σύνθημα για τον καθένα μας, κυρίως όμως για του κληρικούς, τους Αρχιερείς και προπάντων του Αρχιεπισκόπου, είναι να εργαστεί για την Εκκλησία». Παράλληλα, έστειλε για το νέο χρόνο που ήδη διανύουμε, ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για ενότητα και ομοψυχία, συστατικά που – όπως είπε – είναι απολύτως απαραίτητα για να αντιμετωπίσει η χώρα τα προβλήματά της και να πορευθεί με δημιουργικότητα στο μέλλον.

Από την πλευρά του o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο στην περιοχή παρουσιάζοντας αναλυτικά πολλά έργα και πλήθος φιλανθρωπικών δράσεών του στην Αττική, αλλά και στη χώρα, επισημαίνοντας πως «συνθέτουν τον ολοκληρωμένο κατά Χριστό χαρακτήρα του, την προσωπικότητά του και την έκφραση της αληθινής και ανιδιοτελής αγάπης του προς κάθε άνθρωπο και κυρίως προς τον κάθε πάσχοντα αδελφό μας».

«Με πίστη πορευόμαστε στην περιφέρεια, συνεργαζόμαστε με τους Υπουργούς, τους Βουλευτές και τους Δημάρχους, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα ζητήματα που υπάρχουν, να οδηγήσουμε τον τόπο στο μέλλον εργαζόμενοι σκληρά στο παρόν» τόνισε, στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας απένειμε τα εύσημα στους εκατοντάδες πιστούς που προσήλθαν στην εκδήλωση για να διατρανώσουν τη μεγάλη αγάπη τους στον Αρχιεπίσκοπο και την πλήρη υποστήριξή τους στον στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στους νέους που με την δράση τους βοηθούν σημαντικά το έργο του. Χαρακτήρισε δε τον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο «Ιεράρχη με όραμα ο οποίος εργάζεται ουσιαστικά, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό προς κάθε κατεύθυνση, την πραγματική διάσταση και τον ρόλο που πρέπει στην τοπική Εκκλησία».

Ο Σεβασμιώτατος απένειμε έναν αναμνηστικό δίσκο στον Μακαριώτατο, ως αντίδωρο αγάπης για την παρουσία του στην εκδήλωση. και αμέσως μετά

Ακολούθως, ο συντονιστής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, π. Θεόκλητος Δήμου, αναφέρθηκε στον ετήσιο απολογισμό έργου με βάση τον οποίο διατέθηκαν περίπου 346.000 ευρώ ως φιλανθρωπική διακονία και 64.000 μερίδες φαγητού. Επιπλέον, από τον ετήσιο έρανο αγάπης, τους Ιερούς Ναούς και δωρεές διανεμήθηκαν 8.000 δέματα με τρόφιμα. Ακόμη δόθηκαν 103.999,67 ευρώ σε φτωχούς, ενώ τα «Σπίτια της αγάπης» Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων, Φαρσάλων, Αγναντερού έδωσαν 63.957 μερίδες και γύρω στα 854 δέματα φαγητού.

Η επίσκεψη στα Τρίκαλα

Νωρίτερα, ο Μακριώτατος είχε επισκεφθεί το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, με τον οποίο τους συνδέει μακρά πνευματική φιλία, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στη σύντομη προσφώνηση του ο Ποιμενάρχης, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του σήμερα στην αγιοτόκο πόλη των Τρικάλων, τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί έκφραση ενότητας της Εκκλησίας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ενώ παράλληλα τον ενημέρωσε για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, ευχήθηκε δε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο υγεία και μακροημέρευση στο πολυεύθυνο έργο που ασκεί για την Εκκλησία, αλλά και την πατρίδα μας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος αντευχήθηκε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο τα έτη του να είναι πολλά με υγεία και μακροημέρευση προς δόξαν Θεού και διακονίας του λαού.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γέροντα Μητροπολίτη Αλέξιο, χάρηκε που τον είδε σε άριστη κατάσταση και που τον υποδέχτηκε ευδιάθετος και με μεγάλη χαρά, αφού είναι γνωστοί οι πνευματικοί δεσμοί που έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.