Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

«Αποτελεί αδικία η Χάλκη να είναι για 48 χρόνια κλειστή»



Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό Πύλης Αδιανουπόλεως, χοροστάτησε χθες, Σάββατο 2 Νοεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος τόνισε πως η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως έχει αναπαυμένη τη συνείδηση της διότι απλά κάνει το χρέος της, ενώ ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά την Εκκλησία της Ελλάδος για την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε για ακόμη μια φορά την πικρία του για το γεγονός πως η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει για 48 χρόνια κλειστή, πράγμα το οποίο «αποτελεί αδικία» όπως τόνισε, καθώς παραβιάζει στοιχειώδη ανθρώπινα διακαιώματα.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και υπεύθυνος του Ναού, δώρισε στον Παναγιώτατο μια εικόνα της Παναγίας, καρπό της Σχολής Αγιογραφίας που λειτουργεί στον Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Φωτογραφία: Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr