Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 -
Heavy rain

16 °C

Σήμερα, 28. Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προς ματαίωση η Ιεραρχία – Προθεσμία έως την Πέμπτη για τους Ιεράρχες να τοποθετηθούν- Το έγγραφο προς τους ΜητροπολίτεςΈντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την επικείμενη σύγκληση της Ιεραρχίας στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς πολλοί Ιεράρχες εκφράζουν ανησυχία με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού. Όπως προκύπτει από έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Αρχιγραμματέα Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, και δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα το Πρακτορείο Ορθοδοξία, η Ιερά Σύνοδος δέχεται πολλά τηλεφωνήματα τηλεφωνήματα εκ μέρους Μητροπολιτών που ζητούν την αναβολή της Συνελεύσεως της Ιεραρχίας.

Στην επιστολή, που εστάλη στους Ιεράρχες τους δίδεται προθεσμία έως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν τις απόψεις τους, για το ενδεχόμενο αναβολής της Ιεραρχίας.

Τονίζεται επίσης ότι η «τακτική γενική συνέλευση της Ιεραρχίας προβλέπεται εκ του νόμου και η απόφαση για αναβολή της δεν δύναται να ληφθεί από τον Πρόεδρο Αυτής, ή και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, άνευ απόψεων των μελών του Συνοδικού Σώματος».

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ