Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ανοίγουν οι πόρτες των εκκλησιών για ατομική προσευχή- Το σχέδιο επιστροφής στη Θεία Λειτουργία – Αύριο οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού – Πέμπτη η ΔΙΣ



Ανοικτές για ατομική προσευχή θα είναι οι εκκλησίες από την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα αρχίσει η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα το Πρακτορείο Ορθοδοξία.

Τις επίσημες ανακοινώσεις θα κάνει αύριο Τρίτη 28 Απριλίου, ο πρωθυπουργός στις 18.00 το απόγευμα και αμέσως μετά θα ακολουθήσει λεπτομερής παρουσίαση όλου του σχεδίου χαλάρωσης των μέτρων από τους αρμοδίους υπουργούς.

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται και η συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης όπως και την προηγούμενη φορά) της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία θα κληθεί να αποφανθεί επί τους νέου σχεδίου της κυβέρνησης, αλλά και επί των προτάσεων πως θα επανέλθουν οι πιστοί στις Ιερές Ακολουθίες και της Θεία Λειτουργία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως, διεμήνυσε ότι το θέμα της παρουσίας του κοινού στις λειτουργίες είναι ένα θέμα το οποίο θα είναι σε επόμενο στάδιο και σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος. «θα ήθελα εδώ να πω ότι και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό προτείνει συγκεκριμένα πλαίσια μέσα στα οποία θα μπορεί σε συγκεκριμένους κανόνες και προϋποθέσεις να υπάρξει η είσοδος πιστών στις λειτουργίες. Επαναλαμβάνω, πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας κι εφόσον τηρούνται τα μέτρα ατομικής υγιεινής και των αποστάσεων»

Δείτε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr