Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

10 °C

Σήμερα, 18. Ιανουαρίου 2022

3 DVD’s: Διεθνές Μουσικολογικό και Ψαλτικό Συνέδριο3 DVD’s: Διεθνές Μουσικολογικό και Ψαλτικό Συνέδριο

Ένα τριπλό επετειακό DVD κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, που αφορά το Διεθνές Μουσικολογικό και Ψαλτικό Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 30 Οκτωβρίου ως 1 Νοεμβρίου 2014.

Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ, το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και είχε ως θέμα «Η Βυζαντινή Μουσική μέσα από τη Νέα Μέθοδο γραφής 1814-2014. Καθιέρωση –Προβληματισμοί–Προοπτικές».

Στο 1ο DVD περιέχονται η έναρξη του Συνεδρίου, οι χαιρετισμοί, τρεις ομιλίες (Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός, Γρ. Στάθης, Εμ. Γιαννόπουλος) καθώς και η συναυλία του Χορού Αγιορειτών Πατέρων με χοράρχη τον Γέροντα Δαμασκηνό Νεοσκητιώτη.

Στο 2ο DVD περιέχονται οι συναυλίες της Χορωδίας Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης Ιωάννης ο Δαμασκηνός» με χοράρχη τον Χαρίλαο Ταλιαδώρο και της Χορωδίας «Θρόνος» του Πατριαρχείου Ρουμανίας με χοράρχη τον αρχιδιάκονο Michail Bucă.

Στο 3ο DVD περιέχονται τα πορίσματα του Συνεδρίου (Μαρία Αλεξάνδρου), ομιλία (Θ. Αποστολόπουλος) και η συναυλία του Χρίστου Τσιαμούλη με έργα Ρωμηών συνθετών.

Τέλος, στο συνοδευτικό ένθετο φυλλάδιο, πέραν του φωτογραφικού υλικού υπάρχουν συνοπτικά τα πορίσματα του Συνεδρίου, του οποίου τα Πρακτικά με τις ομιλίες των 47 εισηγητών (Έλληνες και ξένοι μουσικολόγοι, πανεπιστημιακοί καθηγητές, πρωτοψάλτες, εκπαιδευτικοί, διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί) θα εκδοθούν σύντομα από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Περιέχει:

3 DVD’s διάρκειας δύο ωρών το καθένα

Ένθετο φυλλάδιο 36 σελίδων

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ