Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 -

Υγεία του δέρματος: Πώς επηρεάζεται από την ψυχική μας διάθεσή..Aυτό που αισθάνεστε εσωτερικά μπορεί να φανεί εξωτερικά. Η διάθεσή σας μπορεί οπωσδήποτε να επηρεάσει το δέρμα σας και το δέρμα σας μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση, προβλήματα που σχετίζονται με το δέρμα μπορούν να επιδεινωθούν από το στρες, όπως η ψωρίαση και η φαγούρα. Το άγχος και η φαγούρα μοιράζονται κοινές οδούς στο νευρικό σύστημα και το ένα μπορεί να οδηγήσει στο άλλο.

Επειδή το άγχος έχει αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό σύστημα, είναι γνωστός εκλυτικός παράγοντας για την ψωρίαση, η οποία είναι μια αυτοάνοση πάθηση (κατά την οποία ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα αναγκάζει το σώμα να επιτεθεί λανθασμένα στους ίδιους του τους ιστούς).

Η κατάθλιψη σχετίζεται με ανθυγιεινές συνήθειες περιποίησης του δέρματος

Οι καθημερινές συνήθειες, όπως η υγιεινή διατροφή και ο άφθονος ύπνος, προάγουν την καλή υγεία. Αλλά τα άτομα με κατάθλιψη μπορεί να έχουν πρόβλημα να τρώνε υγιεινά ή να κοιμούνται επαρκώς.

Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του σώματός σας, η οποία μπορεί να αντανακλάται στο δέρμα σας – το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας. Η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια, μια πτυχή της οποίας μπορεί να είναι η μειωμένη επιθυμία για αυτοφροντίδα που διατηρούν το δέρμα και το σώμα σας υγιή.

Μόλις βελτιωθούν αυτές οι πτυχές της ζωής σας, μπορεί να αισθανθείτε πιο παρακινημένοι να κάνετε ρουτίνες αυτοφροντίδας, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης, της υγιεινής διατροφής και της καλής περιποίησης του δέρματος.

Το συνοφρύωμα προκαλεί ρυτίδες

Αυτό δεν είναι πρόταση για να μην εκφράζεστε, αλλά το να δείχνετε θυμό με συνοφρύωμα μπορεί να επιβαρύνει το δέρμα σας.

Οι μικρές μυϊκές συσπάσεις που συμβαίνουν όταν συνοφρυώνεστε ή αλληθωρίζετε προκαλούν την ανάπτυξη γραμμών στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια και γύρω από τις γωνίες των ματιών. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι γραμμές γίνονται πιο εμφανείς και μπορεί να οδηγήσουν σε ρυτίδες.

Βάλτε στη ζωή σας το χαμόγελο, ώστε το πρόσωπό σας να μπαίνει συνειδητά σε μια χαλαρή κατάσταση. Τότε θα διεγείρετε κατά κάποιο τρόπο τα συναισθήματα που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να δείχνει καλύτερα μεγαλώνοντας.