Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 -

Βιταμίνη C: Σε συνδυασμό με ποιο συστατικό χαρίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επιδερμίδα;



Βιταμίνη C: H πασίγνωστη αυτή ουσία αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους παράγοντες  των δερματολόγων και της κοσμετολογίας,  χάρη στα θαυμαστά αποτέλεσματά της. Ετσι τη συναντάμε συχνά σε καλλυντικές συνθέσεις, με ποικίλους συνδυασμούς. Παρόλα αυτά μαζί με ένα ακόμα διάσημο καλλυντικό συστατικό πετυχαίνει τη μέγιστη απόδοση βελτιώνοντας εντυπωσιακά την όψη μας και παρατείνοντας τη νιότη της επιδερμίδας μας. Ποιο είναι αυτό;

 Ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για την ενίσχυση της επιδερμίδας μας ενάντια φωτογήρανση, στη μόλυνση του περιβάλλοντος, στην ηλιακή ακτινοβολία και το μπλε φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον η συνεργιστική δράση τους προσφέρει ορατή βελτίωση στην εξάλειψη των σημαδιών της κούρασης και της πρόωρης γήρανσης κάθε τύπου επιδερμίδας.

Οι δερματολόγοι θεωρούν ότι η βιταμίνη C και το υαλουρονικό οξύ είναι ένα εξαιρετικό δίδυμο αφού:

1 Προσφέρει σπουδαία αντιοξειδωτική προστασία, καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνοντας τις μελλοντικές φθορές.

  1. Προάγουνε την οξυγόνωση των κυττάρων, διεγείροντας τη μικροκυκλοφορία.
  2. Αυξάνει τη λάμψη και τη φωτεινότητα του δέρματος.
  3. Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες συμβάλλοντας στη διέγερση παραγωγής κολλαγόνου.
  4. Καταπολεμά τις δυσχρωμίες και προλαμβάνει την εμφάνισή τους
  5. Πότε είναι πιο αποτελεσματικός ο ορός μας: 6 κριτήρια που πρέπει να προσέχουμε

* Διαβάζουμε τα συστατικά του καλλυντικού μας. Οσο πιο ψηλά είναι στη λίστα η βιταμίνη C και το υαλουρονικό οξύ, τόσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα υπάρχει στη σύνθεση.

* Επιζητάμε τη σταθεροποιημένη μορφή της βιταμίνης C προκειμένου να εξασφαλιστεί μία σταθερή και αποτελεσματική δράση. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αποτελεί ένα ευαίσθητο συστατικό το οποίο καθώς έρχεται σε επαφή από το φως και τον αέρα οξειδώνεται και χάνει την ισχύ της. Η ονομασία L-ασκορβικό οξύ υποδηλώνει τη σταθερή μορφή της.

*Οσον αφορά το υαλουρονικό οξύ, μία άλλη ονομασία του είναι το υαλουρονικό νάτριο (sodium hyaluronate). Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράγωγο του οποίου το μοριακό βάρος είναι μικρότερο, διεισδύοντας έτσι βαθύτερα στην επιδερμίδα.

* Επιλέγουμε μία σκουρόχρωμη ή μη διάφανη συσκευασία προκειμένου η σύνθεση να μην εκτίθεται στο φως.

*Κλείνουμε καλά τη συσκευασία μετά τη χρήση για να μην έρθει σε επαφή με τον αέρα.

* Την αποθηκεύουμε πάντα σε σκιερό και στεγνό περιβάλλον.