Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Τροφές για εντυπωσιακό χαμόγελο



Αν θέλετε αστραφτερό χαμόγελο, πρέπει να γνωρίζετε ότι το να αποφεύγετε τροφές που προκαλούν λεκέδες στα δόντια, όπως ο καφές, το κόκκινο κρασί και τα γλυκά, καλύπτουν ένα μέρος της προσπάθειας.

Το άλλο πρέπει να περιλαμβάνει καθημερινό βούρτσισμα, χρήση οδοντικού νήματος και στοματικού διαλύματος, καθώς και κάποιες τροφές που μπορούν πραγματικά να συμβάλλουν στη λεύκανση των δοντιών και τη στοματική υγεία.
Μπρόκολο
Μπορεί να μην περιλαμβάνεται στα αγαπημένα σας λαχανικά, όμως το μπρόκολο έχει σημαντικά οφέλη για τα δόντια σας. Ο σίδηρος που περιέχει συμβάλλει στη δημιουργία ενός ανθεκτικού επιχρίσματος στην επιφάνεια των δοντιών που προστατεύει από τα οξέα που τα διαβρώνουν. Το επίχρισμα αυτό μειώνει την επαφή μεταξύ των οξέων ποτών και φαγητών και του σμάλτου των δοντιών σας. Επίσης η κατανάλωση ωμού μπρόκολου μπορεί να γυαλίσει τα δόντια σας.
Σταφίδες
Οι σταφίδες περιέχουν ουσίες που καταπολεμούν βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα και ουλίτιδα. Καταστέλλουν την ανάπτυξή τους και εμποδίζουν την προσκόλλησή τους και τη δημιουργία της οδοντικής πλάκας.
Οι φυτοχημικές ουσίες των σταφίδων καταστέλλουν την ανάπτυξη του βακτηριδίου Streptococcus mutans που προκαλεί τερηδόνα και του βακτηριδίου Porphyromonas gingivalis που προκαλεί ουλίτιδα.
Ανανάς
Έρευνα δείχνει ότι το ένζυμο βρομελίνη που βρίσκεται στον ανανά λειτουργεί ως ένα φυσικό συστατικό αφαίρεσης λεκέδων. Η βρομελίνη βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της πλάκας, βακτήρια δηλαδή που συσσωρεύονται στα δόντια σας. Τα βακτήρια στην πλάκα παράγουν οξέα που μπορούν να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών σας και να οδηγήσουν σε τερηδόνα.
Πηγή πληροφοριών onmed.gr