Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Tips για όμορφα και γερά μαλλιά



Η υγιής εξωτερική εμφάνιση βασίζεται εξίσου στην περιποίηση του σώματός σας τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.
Και αν για το πρώτο, εκτός από τους φυσικούς τρόπους, υπάρχει πληθώρα καλλυντικών προϊόντων, που συνδράμουν στον ίδιο σκοπό, για το δεύτερο, η βασικότερη, εγγυημένη μέθοδος φροντίδας είναι η διατροφή.
Ειδικά, όταν πρόκειται για την υγεία νυχιών και μαλλιών, η διατροφή παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο στην εμφάνισή τους.
Δείτε 5 τροφές που ευνοούν την υγεία μαλλιών και νυχιών:
Κόκκινο κρέας
Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα στα νύχια έχει διαπιστωθεί ότι έχουν έλλειψη σιδήρου στο αίμα τους. Το κόκκινο κρέας είναι σημαντική πηγή σιδήρου στην διατροφή του ανθρώπου. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι θα πρέπει να τρώτε κόκκινο κρέας κάθε μέρα. Το κόκκινο κρέας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και η πολύ συχνή του κατανάλωση έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο πολλών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, αρκετών μορφών καρκίνου και του διαβήτη τύπου-2.
Blueberries
Όλα τα μούρα είναι ευεργετικά για την υγεία σας, επειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αλλά τα blueberries κερδίζουν το πρώτο βραβείο σε αυτή την περίπτωση. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα. Αυτή η βλάβη αυξάνει τις ορμόνες του στρες και την φλεγμονή στο σώμα, κάτι που επηρεάζει όλα τα κύτταρα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στα μαλλιά και τα νύχια.
Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα δεν είναι μόνο μια καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά είναι πλούσια και σε μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση υγιών μαλλιών και νυχιών. Το μαγνήσιο είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού για την καταπολέμηση του στρες, το οποίο είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην απώλεια των μαλλιών. Επίσης, οι κάθετες γραμμές στα νύχια σας μπορεί να είναι ένα σημάδι έλλειψης μαγνησίου. Μπορείτε να βρείτε το μαγνήσιο σε μεγάλες ποσότητες και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το κακάο και τη σόγια.
Στρείδια
Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για πολλές βιολογικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της παρασκευής πρωτεϊνών, όπως αυτές στα μαλλιά και τα νύχια σας. Τα στρείδια έχουν 74 γραμμάρια ψευδαργύρου ανά μερίδα, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τροφή. Αν, πάλι, δεν σας αρέσουν τα στρείδια, μπορείτε να βρείτε τον ψευδάργυρο σε ικανοποιητικές ποσότητες στο βόειο κρέας, τα πουλερικά, τα δημητριακά και τα φασόλια.
Πηγή πληροφοριών onmed.gr