Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Τα λάθη που κάνουν κακό στην επιδερμίδα μας, σύμφωνα με τους δερματολόγους


Όλοι κάνουμε λάθη στην φροντίδα της επιδερμίδας μας, άλλοι κάνουμε τα λάθη πιο συχνά κι άλλοι κάνουμε πιο μεγάλα λάθη! Ποια είναι όμως εκείνα τα λάθη που κάνουν το μεγαλύτερο κακό στην επιδερμίδα σου, σύμφωνα με τους δερματολόγους;
 
Το παρακάνουμε με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στη ρουτίνα ομορφιάς.

Τα προϊόντα που υποτίθεται πως είναι απαραίτητα στη ρουτίνα ομορφιάς είναι περισσότερα από ποτέ και οι δερματολόγοι επιμένουν πως τουλάχιστον το 50% από αυτά τα προϊόντα κάνουν κακό κι όχι καλό στο ph του δέρματος.

 
Προσπάθησε να μην πειραματίζεσαι διαρκώς και να μην αλλάζεις τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στην περιποίηση του προσώπου και σώματος, γιατί για να δεις το ελάχιστον δυνατό αποτέλεσμα, πρέπει να δώσεις χρόνο στη δοκιμή των προϊόντων.
 
Δεν προσαρμόζεις τη ρουτίνα ομορφιάς στην ηλικία σου

Η επιδερμίδα μας αλλάζει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Προϊόντα που ήταν ιδανικά για την λιπαρή στα 20 επιδερμίδα μας, ίσως να μην κάνουν καλό στην λιγότερο ενυδατωμένη επιδερμίδα των 30 που αρχίζει να κάνει τις πρώτες της ρυτίδες.

Έχε στο νου ότι πρέπει να αντιλαμβάνεσαι μόνη σου τις αλλαγές στο δέρμα σου και να μην περιμένεις να σβήσεις τα κεράκια στην τούρτα για να αλλάξεις προϊόντα ή τον τρόπο περιποίησης του προσώπου και σώματος.

Η ρουτίνα ομορφιάς δεν μπορεί να νικήσει τον τρόπο ζωής σου

Όσο ενυδατικά και αποτελεσματικά κι αν είναι τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν ο τρόπος ζωής και διατροφής σου είναι κακός. Οι παράγοντες στον τρόπο ζωής σου που επηρεάζουν την επιδερμίδα σου, σύμφωνα με τους δερματολόγους, είναι: η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το στρες και η ζωή στην πόλη που συνεπάγεται την έκθεση σε υπερβολική ρύπανση.

 
 
Εμπιστεύσου την φροντίδα της επιδερμίδας και σε κάποιον ειδικό

Από τον απλό καθαρισμό της επιδερμίδας, μέχρι τις πιο επεμβατικές θεραπείες, θα πρέπει να είσαι σίγουρη πως ο άνθρωπος που στις πραγματοποιεί είναι δερματολόγος, ιατρός με ειδίκευση σε αυτές και πέραν της τιμής, να σιγουρευτείς για την ασφάλεια του δέρματός σου.