Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Συμβουλές για εύκολο καλοκαιρινό μακιγιάζ



Αυτή την εποχή μην επιβαρύνεις το προσωπό σου με έντονο μακιγιάζ, γιατί είναι πολύ πιθανό να φράξουν οι πόροι και να δημιουργηθεί επιπλέον σμήγμα. Αντί για ένα fond de teint προτίμησε μια πούδρα μπρονζέ, που θα την απλώσεις με φαρδύ πινέλο στα ζυγωματικά, το μέτωπο, στη ράχη της μύτης και στο πιγούνι, για να να πετύχεις το απόλυτο natural look που απαιτεί η εποχή. Αν όμως επιμένεις να φοράς fond de teint την ημέρα, μην το απλώνεις στα πλαΪνά της μύτης για να μη δημιουργούνται λεκέδες που αποκαλύπτουν το μυστικό σου όταν βγάζεις τα γυαλιά ηλίου.

Απογείωσε το βλέμμα σου

Οι πλούσιες βλεφαρίδες με όγκο και έντονη καμπύλη είναι το must της φετινής σεζόν. Για να πετύχεις αυτό το μακιγιάζ, αρκεί να επενδύσεις σε μια μάσκαρα που απογειώνει το βλέμμα. Για να ανανεώσεις τη μάσκαρα που έχεις βάλει από το πρωί, η συμβουλή της make up artist Γιούλης Γκίκα είναι να περάσεις τις βλεφαρίδες σου με λίγη βαζελίνη. Θα τις κάνει να φαίνονται πιο μαύρες και πιο γυαλιστερές.

Απόκτησε σαγηνευτική χείλη

Τι πιο σέξι και πιο θηλυκό από το κοραλλί κραγιόν; Επένδυσε σε αυτό το χρώμα για το μακιγιάζ των χειλιών σου ακόμα και για ένα φίνο πρωινό look. Για να αποφύγεις τις υπερβολές, συνδύασέ το με απαλό μακιγιάζ στα μάτια, ενώ για να χαρίσεις μια funky διάσταση στην εικόνα σου, εφάρμοσε κάθετα στα ζυγωματικά έντονο κοραλλί ρουζ. Για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα άπλωσε από πάνω lip gloss στην ίδια απόχρωση.

Παίξε με τις σκιές

Η ανοιξιάτικη εκδοχή του smoky eye είναι πιο παιχνιάρικη από ποτέ. Τα έντονα χρώματα είναι οι πρωταγωνιστές του μακιγιάζ. Επίλεξε παλέτες που περιέχουν σκιές ματιών στους τόνους του λιλά, του ροζ, του πράσινου και του τιρκουάζ. Η Linda Cantello, make up artist του Giorgio Armani Cosmetics, σου προτείνει να τολμήσεις και να φορέσεις έντονες σκιές, απλώνοντας σε όλο το κινητό βλέφαρο τη σκιά της αρεσκείας σου.