Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σε ποια ηλικία πρέπει να εντάξετε το υαλουρονικό οξύ στην beauty routine σας;



Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια πρωτεϊνη, που αποτελεί το κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού.

Σε νεαρή ηλικία, η σύνθεση και η αποδόμηση του Υαλουρονικού οξέος που παράγει ο οργανισμός μας, βρίσκεται σε δυναμική ισορροπία, ώστε όσο Υαλουρονικό διασπάται, τόσο να δημιουργείται.

Όμως με τη πάροδο της ηλικίας, η αποδόμησή του γίνεται σε μεγαλύτερο ρυθμό απ' ότι η σύνθεσή του, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τον όγκο και τη σφριγηλότητά του και να δημιουργούνται ρυτίδες και πτυχές στο πρόσωπο.

Γιατί το υαλουρονικό οξύ κάνει καλό στην επιδερμίδα;

  • Όταν η επιδερμίδα είναι ενυδατωμένη, είναι απαλή, λαμπερή και ακτινοβολεί υγεία.
  • Όταν η επιδερμίδα είναι ενυδατωμένη, οι γραμμές και οι ρυτίδες, ακόμα και οι πιο βαθιές λειαίνονται.
  • Το υαλουρονικό οξύ κάνε θαύματα σε κάθε τύπο επιδερμίδας, από τον πιο ξηρό και ευαίσθητο μέχρι τον πιο λιπαρό.
  • Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει πως το υαλουρονικό οξύ έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, τη ρύπανση και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Είναι ασφαλές το υαλουρονικό οξύ;

Πρόκειται για στοιχείο που οργανισμό διαθέτει με φυσικό τρόπο έτσι κι αλλιώς και μένει απλά να βρεις το προϊόν εκείνο με υαλουρονικό οξύ που σου ταιριάζει: πόσιμο, σε κρέμα, σε σταγόνες, ως filler σε ένεση, σε σέρουμ ή σε αμπούλες.

Πώς θα καταλάβεις πως η επιδερμίδα σου χρειάζεται υαλουρονικό οξύ:

Αν τα πρώτα σημάδια του χρόνου έχουν κάνει εμφάνιση στο πρόσωπό σου: Αυτό σημαίνει πως τα επίπεδα υαλουρονικού που παράγει ο οργανισμός σου έχουν ήδη μειωθεί, οι ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και το δέρμα σου δείχνει άτονο και σε «τραβάει».

Αν η επιδερμίδα σου είναι πιο ξηρή από ποτέ: Η αφυδατωμένη επιδερμίδα κάνει τις ρυτίδες και λεπτές γραμμές στο πρόσωπο να φαίνονται πιο έντονες κι εκεί είναι που μπαίνει το υαλουρονικό οξύ για να αμβλύνει το πρόβλημα.

Το υαλουρονικό έχει την ιδιότητα να συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό, διατηρώντας την υγρασία του προσώπου κλειδωμένη εκεί που πρέπει.