Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Ρυτίδες: Πώς υποχωρούν – Οι τρεις λύσεις..



Πολλές είναι οι λύσεις που διαβάζουμε κατά καιρούς για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Ποιες όμως από αυτές τις λύσεις είναι πράγματι αποτελεσματικές;

Αντηλιακό

Ίσως να μην το περιμένατε στην κορυφή της λίστας, αλλά όλοι οι δερματολόγοι είπαν ότι είναι η πιο κρίσιμη επιλογή για την αποφυγή και πρόληψη των ρυτίδων. Αν φοράτε αντηλιακό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και τς μέρες που έχει συννεφιά, τότε προστατεύετε το δέρμα σας με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο, αυτό θα το πετύχετε μόνο αν το αντηλιακό σας είναι πάντα με δείκτη προστασίας 30 και πάνω. Και μην ξεχνάτε να το βάζετε και στον λαιμό!

Ενέσεις με Botox, Dysport και Xeomin

Γνωστές και ως “νευρορυθμιστές”, αυτές οι τρεις δημοφιλείς ενέσιμες ουσίες βοηθούν στην μείωση των μυϊκών νευρικών σημάτων. Αυτό αποδυναμώνει και εμποδίζει την μυϊκή συστολή, η οποία οδηγεί σε χαλάρωση του δέρματος και δημιουργία ρυτίδων συν τω χρόνω. Το Botox εξακολουθεί να είναι η #1 ελάχιστα επεμβατική διαδικασία για τις ρυτίδες. Τα αποτελέσματα συνήθως διαρκούν από τρεις έως τέσσερις μήνες προτού χρειασθεί επανάληψη της διαδικασίας.

Ρετινόλη και αντιοξειδωτικά

Από όλα τα συστατικά περιποίησης του δέρματος, η ρετινόλη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, είναι εκείνη που έχει μελετηθεί περισσότερο επιστημονικά και έχει γίνει ξακουστή για τις ιδιότητές της κατά της δημιουργίας ρυτίδων και υπέρ της αναζωογόνησης της επιδερμίδας. Η ρετινόλη “χτίζει” ένα παχύτερο στρώμα κολλαγόνου που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο μαλακό και πιο νεανικό. Άλλα κορυφαία αντιοξειδωτικά που λειτουργούν το ίδιο καλά περιλαμβάνουν πεπτίδια, αυξητικούς παράγοντες, σταθεροποιημένη βιταμίνη C και χαλκό. Όταν χρησιμοποιούνται στη διάρκεια της ημέρας, βοηθούν το αντηλιακό να λειτουργήσει καλύτερα στην πρόληψη των βλαβών, και όταν χρησιμοποιούνται το βράδυ, βοηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών του δέρματος από τον ήλιο, τη ρύπανση και το στρες.