Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Πως να βάψεις τα μαλλιά σου στο σπίτι… σαν επαγγελματίας



Ο βασικός και απαράβατος κανόνας που πρέπει να ακολουθεί κάθε γυναίκα, όταν αποφασίζει να βάψει μόνη της, στο σπίτι τα μαλλιά της, είναι να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί βαφής, που έχει επιλέξει.

Διαβάστε, λοιπόν, το πίσω μέρος του κουτιού και μελετήστε τις πρόσθετες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του χρώματος των μαλλιών.

Αυτό ισχύει και για να πετύχετε το χρώμα μαλλιών που επιθυμείτε. Σε κάθε βαφή του εμπορίου υπάρχει γράφημα που δείχνει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας.

Πριν την βαφή φροντίστε να είναι άλουστα τα μαλλιά σας, για τουλάχιστον δύο ημέρες. Αυτό το κάνετε γιατί θέλετε τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής να λειτουργούν ως φράγμα ενάντια στον ερεθισμό.

Αν δοκιμάζετε βαφή στο σπίτι για πρώτη φορά ή επιλέγετε κάποιο νέο προϊόν μπορείτε να κάνετε ένα τεστ, σε μία μικρή τούφα. Σε αυτή τη μία τούφα, παίξτε με τα λεπτά, 5 με 10 λιγότερα μπορούν να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα στο χρώμα.

Δουλέψτε μικρές τούφες, όπως ακριβώς κάνουν οι hair colorists.

Εφαρμόστε τη βαφή ελάχιστα εκατοστά μακριά από το τριχωτό της κεφαλής και επιμείνετε προς τις άκρες. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώσετε με όλες τις τούφες, γυρίστε πίσω και καλύψτε τις ρίζες.

Για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε το ειδικό βουρτσάκι για βαφές, το οποίο περιλαμβάνεται συνήθως, στις συσκευασίες.