Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πως να έχεις τέλεια μαλλιά χωρίς να πας στο κομμωτήριο..



 

Ποια είναι τα μυστικά για τα τέλεια μαλλιά και τι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι για να έχουμε άψογα και υγιή μαλλιά χωρίς την παρέμβαση του κομμωτή μας.

Παρατηρήσαμε τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι στυλίστες και οι τεχνικοί στο κομμωτήριο και σας παρουσιάζουμε μικρά μυστικά για τέλεια μαλλιά στο σπίτι.

Σωστό λούσιμο

Λούζε πάντα τα μαλλιά σου δύο χέρια.Στο κομμωτήριο δεν σε λούζουν ποτέ μια φορά αν έχεις παρατηρήσει. Το πρώτο χέρι αφαιρεί τους ρύπους και τα υπολείμματα styling και το δεύτερο προσφέρει βαθύ καθαρισμό, Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μικρή ποσότητα σαμπουάν, όσο ένα φουντούκι, για να έχεις απαλά μαλλιά, πραγματικά ανάλαφρα.

Σκούπισε τα πριν την εφαρμογή της μάσκας

Μετά το λούσιμο σκούπισε καλά τα μαλλιά σου με μια πετσέτα. Όπως σίγουρα έχεις δει στο κομμωτήριο μετά το λούσιμο σου σκουπίζουν καλά τα μαλλιά πριν την εφαρμογή της μάσκας ή της θεραπείας. Αυτό γίνεται για να φύγει η μεγάλη ποσότητα νερού και να μπορέσει το προϊόν που θα εφαρμοστεί να εισχωρήσει καλύτερα στην τρίχα.

Άπλωσε τη μάσκα σχολαστικά

Στο κομμωτήριο όταν σου βάζουν μάσκα ή μια θεραπεία για τα μαλλιά χωρίζουν τα μαλλιά σε τούφες και εφαρμόζουν μικρή ποσότητα μάσκας στα μήκη και τις άκρες ώστε να απορροφηθεί καλύτερα και να προσφέρει καλύτερη ενυδάτωση. Αφού το κάνεις αυτό άφησε το προϊόν να δράσει 5 λεπτά και μετά ξεβγάζεις με χλιαρό νερό. 

Μη χρησιμοποιείς καυτό νερό

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο για τα μαλλιά από το καυτό νερό. Τα αφυδατώνει αναιρώντας όλη την προσπάθεια που έχει γίνει για βαθιά ενυδάτωση με τη μάσκα ή το κοντίσιονερ. Θα έχεις προσέξει ότι στο κομμωτήριο το νερό είναι πάντα χλιαρό ενώ στο τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποιούν δροσερό νερό για να κλείσουν τα λέπια της τρίχας και να δείχνουν τα μαλλιά πιο λαμπερά.

Ξεμπέρδεψε τα μαλλιά σου με τα δάχτυλα

Όσο εφαρμόζεις τη μάσκα μαλλιών κάνε μασάζ στα μαλλιά σου με τα δάχτυλα ώστε να ξεμπερδεύονται πιο φυσικά και να μην χρησιμοποιήσεις χτένα που είναι πιθανό να μεταφέρει τη μάσκα στη ρίζα και να βαρύνουν περισσότερο.

Χρησιμοποίησε το κατάλληλο σαμπουάν

Η αλήθεια είναι ότι δεν ταιριάζουν όλα τα σαμπουάν σε όλα τα μαλλιά. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες όπως η υφή της τρίχας, το τριχωτό του κεφαλιού κλπ. μετά λοιπόν από μια επίσκεψη στο κομμωτήριο που έχουν διαγνώσει τις δικές σου ανάγκες μπορείς να επιλέξεις το σωστό σαμπουάν και τα προϊόντα styling που σου ταιριάζουν.

Προστάτεψε τα μαλλιά σου από το styling

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα θερμοπροστασίας μετά το λούσιμο ακόμα και για ένα απλό πιστολάκι. Στο κομμωτήριο χρησιμοποιούν πάντα κάποιο ειδικό προϊόν πριν σε χτενίσουν ή εφαρμόσουν άλλες τεχνικές στα μαλλιά σου.

Προσοχή στο στέγνωμα

Όταν ξεκινάς να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι χρησιμοποίησε την πιο χαμηλή ταχύτητα για να μην τα αφυδατώσεις και αύξησε τη θερμοκρασία προς το τέλος του styling για να δώσεις τη φόρμα που θέλεις και να έχεις και καλό κράτημα. Κράτησε το πιστολάκι τουλάχιστον 30 εκατοστά από το κεφάλι σου για να περιορίσεις τη φθορά που προκαλεί η θερμότητα στην τρίχα.