Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πώς να διαλέξετε το τέλειο νυφικό για το σώμα σας



Η επιλογή του νυφικού είναι ίσως το νούμερο ένα άγχος για κάθε μέλλουσα νύφη. Η αναζήτηση στο ίντερνετ, τα δεκάδες περιοδικά και ο καφές με τις φίλες που φυσικά κρατάει πολλές ώρες, για να αναλύσουν τελικά η καθεμιά το γούστο της, είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Πριν κάνετε όλα αυτά, όμως, ένα πράγμα θα πρέπει να λάβετε υπόψη: το σώμα σας. Με βάση αυτό, θα δείτε τι σας κολακεύει για να λάμψετε αυτήν την ξεχωριστή μέρα!

Πριγκιπικό νυφικό

Το χαρακτηριστικό αυτού του νυφικού είναι το τελείωμά του, με την γεμάτη και φουντωτή φούστα. Το πάνω μέρος του, είναι εφαρμοστό ενώ συνήθως το μπούστο με τη φούστα συνδέονται με μικρές λεπτομέρειες, όπως μικρά στρασάκια για να τονίσουν την περιοχή της μέσης. Θυμίζει πριγκιπικό φόρεμα, είναι διαχρονικό και αριστοκρατικό. Με δυο λόγια, ταιριάζει σε έναν γάμο υπερπαραγωγή!

Ενδείκνυται για τις περισσότερες σιλουέτες, γιατί τονίζει τα σημεία που θέλει να αναδείξει κάθε γυναίκα, όπως το μπούστο, τα χέρια και τους ώμους ενώ καλύπτει τους γοφούς και τη μέση. Θεωρείται ιδανικό ακόμα και για τις γυναίκες που έχουν μονοκόμματο σώμα-χάρακα γιατί προσθέτει καμπύλες στο σώμα τους.

Ωστόσο, δεν θα σας ταιριάξει αν είστε υπερβολικά αδύνατη γιατί μπορεί να «χαθείτε» μέσα στη δαντέλα.


Σε γραμμή Α

Το νυφικό σε γραμμή Α αγκαλιάζει το σώμα στο πάνω μέρος ενώ σταδιακά αρχίζει να ανοίγει προς τα κάτω, χωρίς όμως να έχει όγκο.

Είναι η ιδανική επιλογή για τις γυναίκες με σώμα αχλάδι, δηλαδή με στενό μπούστο και «ανοιχτή» περιφέρεια, αλλά και για τις γυναίκες που ανήκουν στην κατηγορία του ανάποδου τριγώνου, με φαρδείς ώμους και στενή μέση, γιατί το κόψιμό του καλύπτει την ασυμμετρία ανάμεσα στους γοφούς και τον πάνω κορμό. Παράλληλα, προσθέτει καμπύλες σε ένα αθλητικό σώμα ή ένα σώμα-χάρακα.

Σας προτείνουμε να το αποφύγετε αν ψάχνετε για κάτι σέξι. Είναι περισσότερο ρομαντικό και χαριτωμένο, με αέρα από το 1920.


Νυφικό «γοργονέ»

Θυμίζει ουρά γοργόνας, γι’ αυτό και εύλογα ονομάστηκε έτσι. Η εφαρμοστή φούστα του νυφικού ακολουθεί τις καμπύλες του σώματος, αγκαλιάζοντας τους γοφούς και τους μηρούς ενώ συνεχίζει να είναι στενή μέχρι την περιοχή των γονάτων.

Είναι ιδανικό για τις νύφες με τον σωματότυπο-κλεψύδρα, γιατί έτσι μπορούν να αναδείξουν τις αισθησιακές καμπύλες τους.

Καλό θα είναι να το αποφύγετε αν έχετε ανοιχτή περιφέρεια (θα την τονίσει αντί να την κρύψει), δηλαδή σώμα-αχλάδι αλλά και σώμα-μήλο γιατί δεν θα είναι κολακευτικό στην περιοχή της κοιλιάς. Επιπλέον, μην το επιλέξετε αν θέλετε να χορεύετε ανενόχλητη -η στενή εφαρμογή του δεν επιτρέπει μεγάλη ελευθερία κινήσεων.


Σε ίσια γραμμή

Έχει αυστηρό ύφος και ακολουθεί τη γραμμή του σώματος από πάνω μέχρι κάτω. Ταιριάζει στις αδύνατες και ψιλόλιγνες γυναίκες με σώμα χάρακα, αλλά και στις γυναίκες που δεν έχουν το ύψος μοντέλου, γιατί το κόψιμό του επιμηκύνει οπτικά τον κορμό και τα πόδια.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των σώματος-ροδάκινου, θα πρέπει να το προσπεράσετε, γιατί θα κάνει τη σιλουέτα σας να φαίνεται ασύμμετρη.


Με χαμηλή μέση

Όπως λέει και τ’ όνομά του, το κόψιμο της μέσης βρίσκεται κάτω από την περιοχή των γοφών ενώ στο πάνω μέρος του είναι σχετικά στενό. Γι’ αυτό, ταιριάζει σε γυναίκες με μέση… δαχτυλίδι και στενούς γοφούς. Ωστόσο, πηγαίνει και στον πληθωρικό σωματότυπο- κλεψύδρα που φημίζεται για τις συμμετρικές καμπύλες του.

Αντίθετα, αποφύγετε αυτό το κόψιμο αν ανήκετε στο σωματότυπο-αχλάδι, γιατί θα τονίσει την περιφέρεια και στον σωματότυπο-μήλο γιατί τα βλέμματα θα πέσουν στην περιοχή της κοιλιάς. Το ίδιο ισχύει και αν έχετε φαρδείς ώμους - η γραμμή του θα κάνει το σώμα σας να φαίνεται μονοκόμματο και χωρίς καμπύλες.


Νυφικό αμπίρ

Αναδεικνύει το μπούστο γιατί είναι εφαρμοστό στο πάνω μέρος του ενώ μετά «πέφτει» ανάλαφρα στην περιοχή της κοιλιάς. Το θετικό του είναι, ότι ταιριάζει τόσο στον σωματότυπο-μήλο που έχει λίγη κοιλίτσα αλλά και στο αχλάδι που έχει «ανοιχτή» περιφέρεια. Γενικά, θεωρείται μια safe επιλογή για τις περισσότερες γυναίκες. Θα πρέπει να πείτε «όχι» στο αμπίρ μόνο αν είστε πολύ αδύνατη και δεν έχετε στήθος, γιατί δεν θα σας κολακέψει.