Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Πώς να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες στο μέτωπο!



Οι ρυτίδες είναι ένα σύμπτωμα της γήρανσης. Καθώς μεγαλώνεις το δέρμα σου χάνει την ελαστικότητά του και σε συνδυασμό με τα γονίδια και άλλους παράγοντες που θα αναφερθούν στη συνέχεια, εμφανίζεται σιγά σιγά ο μεγαλύτερος εφιάλτης μίας γυναίκας που φοβάται να μεγαλώσει. Από τα πιο ευπαθής σημεία για ρυτίδες αποτελεί το μέτωπο και γι’ αυτό χρειάζεται αρκετή προσοχή.

1. Βελτίωσε τις συνήθειές σου.

Για να προλάβεις την εμφάνισή τους όσο είναι ακόμα νωρίς, βελτίωσε τις συνήθειές σου. Οι ανθυγιεινές συνήθειες όπως η ακατάλληλη διατροφή, το κάπνισμα και τα διάφορα οξειδωτικά κάνουν το δέρμα πιο επιρρεπή στη μείωση της ελαστικότητας. Οπότε αναλόγως, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επικεντρωθείς σε αυτά. Άλλαξε το lifestyle σου για να βοηθηθεί το δέρμα σου.

Επέλεξε, λοιπόν, να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα για ενυδάτωση και απομάκρυνση των τοξινών, σταμάτα ή απέφυγε απαραιτήτως το κάπνισμα αφού αποτελεί το πιο βλαβερό στοιχείο για τον οργανισμό σου και ξεκίνα μία ισορροπημένη διατροφή με πολλά αντιοξειδωτικά! Δράσε τώρα για να μην απελπίζεσαι αργότερα.

2. Περιποιήσου το δέρμα σου.

Μία ακόμη συνήθεια που καλό θα ήταν να υιοθετήσεις όσο ακόμα είναι νωρίς, αποτελεί η συστηματική περιποίηση της επιδερμίδας σου. Βρες μία ρουτίνα περιποίησης και εφάρμοσε την καθημερινά! Χρησιμοποίησε τις κατάλληλες ενυδατικές κρέμες για το τύπο τις επιδερμίδας σου, φρόντισε να κάνεις απολέπιση συχνά και βάλε στόχο να δοκιμάσεις όλες τις ενυδατικές μάσκες ομορφιάς που κυκλοφορούν στην αγορά σε βάθος χρόνου.

Ακόμη, πρόσεξε την έκθεση στην υπεριώδης ακτινοβολία του ηλιακού φωτός καθώς είναι σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει πολύ την ελαστικότητα του δέρματος. Η αποφυγή της κρίνεται απαραίτητη όμως επειδή είναι παντού ανάμεσά μας μπορείς να την αντιμετωπίσεις και διαφορετικά. Όταν βγαίνεις έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας μην αδιαφορείς ποτέ για την εφαρμογή της αντηλιακής σου κρέμας και θα είσαι μια χαρά! Καλό θα ήταν να επιλέξεις υψηλό δείκτη SPF για μέγιστη προστασία.

3. Μην αγχώνεσαι!

Τέλος, το πιο σημαντικό στην αποφυγή των ρυτίδων στο μέτωπο είναι, φυσικά, ο παράγοντας «στρες». Είτε το πιστεύεις, είτε όχι ο συγκεκριμένος παίζει τεράστιο ρόλο στο ζήτημα που μας απασχολεί. Όταν αγχώνεσαι ή στεναχωριέσαι κάνεις γκριμάτσες που δεν ευνοούν και οι ρυτίδες εμφανίζονται πιο γρήγορα.

Γι’αυτό τον λόγο, όσο πιεσμένη και να είσαι «κλέψε» λίγο χρόνο για τον εαυτό σου για να ηρεμήσεις, να ξεχαστείς και να περάσεις καλά! Θα μπορούσες, ακόμη, να βρεις κάποια αγχολυτική δραστηριότητα που θα σε βοηθούσε.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση και όχι τη πρόληψη των ρυτίδων, αυτά που μπορείς να κάνεις είναι περιορισμένα. Στην αγορά υπάρχουν εκατομμύρια κρέμες και serum αντιγήρανσης που μπορούν να σε βοηθήσουν. Ψάξε προϊόντα που να περιέχουν βιταμίνη C διότι ως δυνατό αντιοξειδωτικό βοηθάει τη δυνατότητα του δέρματος να παράγει κολλαγόνο. Το επιπλέον κολλαγόνο μπορεί να απαλύνει ήδη υπάρχουσες ρυτίδες και να βοηθήσει στη αποφυγή δημιουργίας νέων.

Ακόμη, μπορείς γρήγορα και εύκολα να πειραματιστείς με τη δημιουργία δικών σου serum με βιολογικά προϊόντα. Δυστυχώς, αυτός ο τρόπος δεν ενδείκνυται για την εξαφάνιση των ρυτίδων στο μέτωπο αλλά βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασης.

4. Kάνε ασκήσεις κατά των ρυτίδων!

ασκήσεις για ρυτίδες στο μέτωπο

Αν είσαι από τις υπομονετικές γυναίκες που δεν τα παρατάν μέχρι να επιτύχουν τον στόχο τους, υπάρχει και μία άλλη μέθοδο για σένα και πρόκειται για το facebuilding! Ουσιαστικά, το facebuilding είναι γυμναστική για το πρόσωπό σου. Υπάρχουν διάφορες ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών του προσώπου που με τη πάροδο του χρόνου θα σφίξουν το δέρμα και θα μειώσουν τις ρυτίδες σε αυτή τη περιοχή. Κάνοντας διάφορες γκριμάτσες καθημερινώς με υπομονή και επιμονή στον στόχο σίγουρα θα δεις αποτελέσματα.

5.Επέλεξε το μπότοξ.

Εάν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν και ακόμα θέλεις ο εφιάλτης σου να εξαφανιστεί, η επιλογή είναι μονόδρομος. Επέλεξε botox! Με το botox σίγουρα θα αποκτήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και το δέρμα σου θα είναι όπως όταν ήσουν έφηβη.

Ωστόσο, αυτή είναι μία επιλογή που δεν μπορείς να τη κάνεις με ελαφρότητα καθώς κοστίζει πολλά χρήματα και έχει αρκετούς κινδύνους. Πρόσεξε, λοιπόν, να μην επιλέξεις τον ειδικό σου με γνώμονα τη καλύτερη προσφορά αλλά με τη καλύτερη φήμη. Και μη ξεχνάς ότι ακόμα και το botox είναι εφήμερο.

Αυτοί ήταν οι διαφορετικοί τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης των ρυτίδων στο μέτωπο. Ωστόσο, μόνιμος τρόπος για να εξαφανιστούν τελείως αυτές οι λεπτές γραμμές δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Έτσι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αφού έχεις δοκιμάσει όλα τα παραπάνω, είναι να αποδεχθείς ότι δεν θα τις ξεφορτωθείς και να τις αγαπήσεις για αυτό που είναι. Δηλαδή, για τη ζωντανή απόδειξη για τα χαρούμενα και έντονα χρόνια της ύπαρξης σου σε αυτό τον κόσμο. Άλλωστε και το να μεγαλώνεις μέσα στη ζωή είναι!