Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μήπως αυτό ευθύνεται που ξυπνάς με φριζαρισμένα μαλλιά;



Αλήθεια πόσες φορές έχεις ξυπνήσεις και τα μαλλιά σου δείχνουν πιο φριζαρισμένα από ποτέ, μετατρέποντας, αυτομάτως, τη μέρα σου σε μια bad hair day;

  

Κι ενώ σίγουρα θα έχεις διαβάσει πολλές φορές για το πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις μια τέτοια ανεξέλεγκτη κατάσταση στα μαλλιά σου... σίγουρα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και γι αυτό εμείς βρήκαμε έναν από τους πιο περίεργους λόγους- αιτίες που προκαλούν το φριζάρισμα εν ώρα ύπνου!

 Η Jen Atkin, λοιπόν, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Cosmopolitan, αποκάλυψε πως ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών, η μαξιλαροθήκη είναι αυτή που πολλές φορές κάνει τα μαλλιά να φριζάρουν, ιδίως όταν είναι βαμβακερή ή υφασμάτινη.

 «Το βαμβάκι απορροφά την υγρασία, ενώ το μετάξι τη διατηρεί. Έτσι, όταν ακουμπάς το κεφάλι σου σε μια μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη, τα φυσικά έλαια που εκκρίνει το τριχωτό της κεφαλής διατηρούνται και δεν απορροφώνται άμεσα κάνοντας τα μαλλιά πιο ξηρά. Ιδιαίτερα αν έχεις χοντρή τρίχα ή μπούκλες (τύποι μαλλιών που είναι πιο επιρρεπείς στο φριζάρισμα) , αυτό το κόλπο θα σου φανεί super ευεργετικό».

 Παράλληλα, όπως έχουμε ξαναπεί, οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες ωφελούν και την επιδερμίδα, μιας και προλαμβάνουν την εμφάνιση των ρυτίδων ή των ενοχλητικών γραμμών που μπορεί να προκληθούν από τον τρόπο που κοιμόμαστε και τις υφασμάτινες μαξιλαροθήκες.»

Αν πάλι δε θέλεις να αποχωριστείς τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου, τότε δύο εύκολες και πρακτικές λύσεις είναι είτε να απλώνεις ένα μεταξωτό μαντήλι πάνω από το μαξιλάρι σου είτε να τυλίγεις τα μαλλιά σου με το μαντήλι, λίγο πριν πέσεις για ύπν, προκειμένου να διατηρήσουν το στυλ τους.