Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

30 °C

Σήμερα, 13. Ιουλίου 2020

Μένουμε σπίτι: Φροντίδα του προσώπου και αναγέννηση της επιδερμίδαςΥγιής, λαμπερή, νεανική επιδερμίδα. Ο απόλυτος γυναικείος στόχος απαιτεί αναγέννηση του δέρματος σε όλα τα επίπεδα. Και τώρα που μένουμε σπίτι, ο περιορισμός αυτός δεν είναι λόγος να «βάλουμε σε αναμονή» την φροντίδα του προσώπου μας. Αντίθετα, το βλέπουμε σαν μια μια καλή ευκαιρία για να της αφιερώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται.

Τι πιο όμορφο από ένα δέρμα που ακτινοβολεί υγεία, δείχνει σφριγηλό και νεανικό, χωρίς ερεθισμούς και ατέλειες; Η επιδερμίδα που λάμπει δεν είναι μόνο ζήτημα γονιδίων αλλά και επιλογής να συμπεριφερόμαστε στο πρόσωπο και στο σώμα μας με αγάπη, φροντίζοντας καθημερινά τη σωστή του περιποίηση.

 Για να αποκτήσουμε, λοιπόν, την επιδερμίδα που ονειρευόμαστε και να τη δούμε να αναγεννάται, χρειάζεται να ακολουθούμε τις εξής σημαντικές κινήσεις ομορφιάς.
 Ανάπλαση

Οι καθημερινές επιθέσεις που δέχεται το δέρμα μας, το κάνουν να φαίνεται θαμπό και ταλαιπωρημένο. Σημάδια κούρασης και ατέλειες κάνουν την εμφάνισή τους. Για να μπορούμε, λοιπόν, να μιλάμε για σωστή φροντίδα της επιδερμίδας μας, χρειάζεται να τη βοηθήσουμε να ξαναβρεί τη φυσιολογική της όψη και υφή. Η επιλογή μιας αναπλαστικής θεραπείας που θρέφει σε βάθος και αναπλάθει το δέρμα, θα το βοηθήσει να ανακτήσει την υγεία και τη φυσική του ομορφιά. Η ανανεωμένη εμφάνιση του προσώπου μας, θα ανανεώσει και την ψυχολογία μας.

Ενυδάτωση

Το αφυδατωμένο δέρμα νιώθουμε να μας «τραβάει» και να μας τσούζει. Η ξηρότητα συνοδεύεται από φαγούρα, ερυθρότητα και ξεφλούδισμα. Μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά τα συμπτώματα και να ανακτήσουμε την αίσθηση της άνεσης στο δέρμα μας. Αυτό είναι δυνατόν μόνο με την καθημερινή ενυδατική περιποίηση που επαναφέρει τα σωστά επίπεδα υγρασίας στο δέρμα. Ως αποτέλεσμα της βαθιάς ενυδάτωσης, οι ρυτίδες απαλύνονται. Η επιδερμίδα γίνεται πιο ελαστική και δείχνει πιο νεανική. Όλοι οι τύποι δέρματος- ακόμη και το λιπαρό- έχουν ανάγκη από ενυδάτωση, αρκεί να επιλέξουμε ένα προϊόν που ενυδατώνει το δέρμα χωρίς να το βαραίνει.

Αντιγήρανση

Δεν νοείται αναγέννηση της επιδερμίδας αν δεν κοιτάξουμε κατάματα τον χρόνο που περνάει. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τα σημάδια που αφήνει πίσω του ο χρόνος και γι’ αυτό χρειάζεται να κινηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά από νωρίς. Μία σύνθεση που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και δρα ενάντια στο οξειδωτικό στρες θα κάνει άμεσα τη διαφορά στην επιδερμίδα μας, καθώς οι δύο παραπάνω κινήσεις είναι ζωτικές κινήσεις για να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στη γήρανση.

 Προστασία

Αφού λοιπόν έχουμε ακολουθήσει όλα τα παραπάνω, πρέπει να προστατέψουμε το αποτέλεσμα! Η προστασία αυτή έχει δύο προεκτάσεις: αφενός το κομμάτι της προστασίας από την περιβαλλοντική ρύπανση και τις εξωτερικές «επιθέσεις» λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και αφετέρου την προστασία από τον ήλιο που θα μας κρατήσει μακριά από τον πολύ σημαντικό και ύπουλο κίνδυνο της φωτογήρανσης. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύοντας την επιδερμίδα μας από ενδεχόμενους κινδύνους και δημιουργώντας μια ασπίδα ενάντια στις όποιες επιθέσεις μπορεί να απειλήσουν την ομορφιά της, θα έχουμε ολοκληρώσει έναν κύκλο φροντίδας που θα μας κάνει να χαμογελάμε περήφανα κάθε φορά που αντικρίζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη.