Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μάσκες προσώπου που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το φθινόπωρο..



Βρισκόμαστε αισίως στον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου και σύντομα η θερμοκρασία θα αρχίσει να μειώνεται αισθητά. Ως γνωστόν το κρύο είναι η πιο κοινή αιτία για την αφυδάτωση και ξηρότητα του δέρματος. Εμείς οφείλουμε να προετοιμάσουμε κατάλληλα την επιδερμίδα μας και οι μάσκες ομορφιάς είναι ο καλύτερος τρόπος. Βρήκαμε και συγκεντρώσαμε τις 4 καλύτερες DIY συνταγές για σπιτικές μάσκες, που μπορείς να φτιάξεις με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

 1) Μάσκα με αβοκάντο

Θα χρειαστείς: Μισό αβοκάντο, μισή κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Πώς θα το κάνεις: Ανακάτεψε σε ένα μπολ όλα τα συστατικά και εφάρμοσε στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Άφησέ την να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε το πρόσωπο με ζεστό νερό.

 2) Μάσκα με μοσχοκάρυδο

Θα χρειαστείς: Μια κουταλιά της σούπας μέλι, ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Πώς θα το κάνεις: Ανακάτεψε μαζί όλα τα συστατικά και εφάρμοσε στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Άπλωσε τη μάσκα και άφησέ την για 20 λεπτά πριν ξεπλύνεις με άφθονο χλιαρό νερό.

 3) Μάσκα με κουρκουμά

Θα χρειαστείς: ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά, δύο κουταλιές αλεύρι ή άμυλο καλαμποκιού, μερικές σταγόνες μέλι, ένα τέταρτο φλιτζάνι απλό γιαούρτι και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Πώς θα το κάνεις: Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ όλα τα συστατικά και εφάρμοσε στο πρόσωπο. Άφησε την μάσκα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε πολύ καλά το πρόσωπο με ζεστό νερό.

4) Μάσκα με μήλο

Θα χρειαστείς: μια κουταλιά της σούπας τριμμένο μήλο, μισή κουταλιά της σούπας μέλι

Πώς θα το κάνεις: Ανακάτεψε το μήλο μαζί με το μέλι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια άπλωσέ το στο πρόσωπο και ξέπλυνε καλά μετά από 20 λεπτά.

Πριν δοκιμάσεις οποιαδήποτε συνταγή βεβαιώσου πως δεν είσαι αλλεργική σε κάποιο συστατικό και πάρε την έγκριση του δερματολόγου σου.