Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Μαλλιά: όλα όσα δεν σου λέει κανείς όταν επιλέγεις ζωηρά χρώματα



Αν κάνεις μια φορά κάποιο ζωηρό χρώμα στα μαλλιά σου, θα το κάνεις και δεύτερη και Τρίτη. Τα ζωηρά χρώματα στα μαλλιά δεν είναι μόνο τάση, είναι και εθιστικά. Ζωηρά χρώματα λέγοντας, εννοούμε όλα εκείνα τα έντονα πορτοκαλί, κόκκινα, πράσινα, ροζ, μπλε και μωβ. Δες παρακάτω τι σου κρύβουν όταν λες αποφασιστικά «θα τα βάψω μπλε» και όλοι σου λένε ενθαρρυντικά «Βάψτα! Βάψτα!»

Κοστίζει πολύ! Αν όντως θέλεις πολύ ένα ζωηρό χρώμα στα μαλλιά σου θα πρέπει να είσαι έτοιμη να το πληρώσεις πολύ ακριβά. Πάρα πολύ ακριβά. Θεωρητικά μπορείς να το κάνεις και μόνη σου αγοράζοντας μια βαφή από κατάστημα καλλυντικών. Όμως δεν θα βγει το χρώμα ακριβώς που θέλεις και αν βγει δεν θα κρατήσει για πολύ. Ο λόγος είναι απλός. Για να βγάλεις ακριβώς το μπλε, πράσινο, μοβ κλπ χρώμα στα μαλλιά σου, θα πρέπει να τα έχεις ανοίξει πάρα πάρα πολύ. Ντεκαπάζ το λένε και είναι η λέξη που τρομάζει. Σε μαλλιά με χρώμα δυστυχώς δεν θα μπορέσεις να βγάλεις το χρώμα της αρεσκείας σου. Και θα σε συμβουλεύαμε να μην διανοηθείς να κάνεις ντεκαπάζ στο σπίτι. Θα κάψεις τα μαλλιά σου και μετά δεν θα έχεις τι ακριβώς να βάψεις φούξια! Όμως εκείνο που στην πραγματικότητα κοστίζει πολύ, δεν είναι η μία φορά στο κομμωτήριο αλλά οι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις μέχρι να σταθεροποιηθεί το χρώμα και φυσικά τα προϊόντα για να το διατηρήσεις που δεν είναι τα κοινά σαμπουάν.

Θα πρέπει να συνηθίσεις το λούσιμο με κρύο νερό. Η ψυχρολουσία θα γίνει καθημερινή σου συνήθεια, αφού το ζεστό νερό θα ξεθωριάζει και θα σβήνει το λαμπερό σου χρώμα. Αντέχεις; Κάποια χρώματα ξεθωριάζουν ακόμη και από την επόμενη μέρα ενώ άλλα δεν μπορείς να τα ξεφορτωθείς με τίποτα. Εξαρτάται από την απορροφητικότητα της τρίχας και το πόσο καλά ενυδατωμένη είναι αλλά και από την ποιότητα της βαφής.

Βάλε στην άκρη λευκές πετσέτες και μαξιλαροθήκες. Είναι αλήθεια ότι τα ζωηρά χρώματα αφήνουν τα ίχνη τους πάνω σε λευκές πετσέτες και μαξιλαροθήκες ειδικά τον πρώτο καιρό… Πιθανόν να δεις σημάδια και στο λευκό σου πουκάμισο και δυστυχώς δεν βγαίνουν εύκολα από τα υφάσματα.

Τέλος, θα πρέπει να έχεις υπόψιν ότι τα χρώματα αυτά δεν είναι ίσως η πιο λογική επιλογή αν είσαι υποψήφια για κάποια θέση εργασίας ή αν βρίσκεσαι στη φάση αναζήτησης της επόμενης δουλειάς σου. Εκτός αν είναι καλλιτεχνικού προσανατολισμού, οπότε το συζητάμε.