Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μακιγιάζ: Πως να κρύψετε την κούραση κάτω από τα μάτια



Πόσες φορές δεν έχει τύχει να ξυπνήσετε το πρωί και να νομίζετε ότι δεν καταφέρατε να ξεκουραστείτε καθόλου. Υπάρχουν και αυτές οι μέρες μέσα στο μήνα, τις οποίες καλείστε να αντιμετωπίσετε με το κατάλληλο μακιγιάζ.

 Και ενώ στο μυαλό των περισσότερων έρχεται στο νου απευθείας το makeup και φυσικά οι ατελείωτες στρώσεις κονσίλερ, για κάποιους επαγγελματίες του χώρου κάτι τέτοιο μοιάζει με τραγικό λάθος, καθώς το μόνο που μπορείτε να κάνετε με την υπερβολή χρήση τους στην προσπάθειά σας να κρύψετε την κούραση γύρω από τα μάτια σας είναι να την τονίσετε.

Τι προτείνει κορυφαίος μακιγιέρ για να κρύψετε την κούραση κάτω από τα μάτια
Ανάμεσα στους υπέρμαχους αυτής της ιδέας και ο make up artist γαλλικού, δημοφιλούς brand ειδών περιποίησης προσώπου και καλλυντικών. Αυτό που προτείνει, λοιπόν, ο Ivan Gomez είναι τις συγκεκριμένες μέρες που η κούρασή σας είναι παραπάνω από ορατή στο πρόσωπό σας είναι να τονίσετε περισσότερο το βλέμμα σας, για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πιο φρέσκα και ξεκούραστα, ακόμη και μετά από ελάχιστο ύπνο ή αρκετές ημέρες συσσωρευμένης κούρασης.

Τι εννοούμε με αυτό; Πρόκειται για τον μακιγιέρ που στην ουσία έκανε μόδα το ανάποδο cat- eye, συμβουλεύοντας τις followers του στο Instagram να σχηματίζουν μια γραμμή με eyeliner μόνο στο κάτω μέρος των βλεφαρίδων τους, η οποία να καταλήγει σε ανοδική πορεία, δημιουργώντας κατά κάποιον τρόπο το εφέ του lifting προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο τα μάτια θα δείχνουν πιο έντονα και μεγάλα, ενώ η πρότασή του δεν αφορά μόνο στο μαύρο eyeliner, αλλά και σε άλλους χρωματισμούς, πιο φωτεινούς και χρωματιστούς, για εξίσου θηλυκά και εντυπωσιακά αποτελέσματα.
 

Για ένα πιο ολοκληρωμένο και ξεκούραστο look ο Gomez προτείνει, επίσης, την τοποθέτηση highlighter στην εσωτερική γωνία των ματιών αλλά και στο τόξο των φρυδιών, σχηματίζοντας κατά κάποιον τρόπο ένα σχήμα V. Οι πολλές στρώσεις μάσκαρα για επιπλέον μήκος λειτουργούν ως τελική πινελιά.